Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Centralny zamek, szybie otwieranie/zamykanie przepala bez

Moderatorzy: piotii, miranda

Centralny zamek, szybie otwieranie/zamykanie przepala bez

Postprzez shiver25 » 16 lip 2015, o 20:37

Witam,

Rzecz jak dla mnie dziwna. Zaobserwowałem na wyjeździe gdzie musiałem wydobyć coś z bagażnika i po chwili znów musiałem sie do niego dostać. Oczywiście otwierałem zamek z pilota raz po raz w miedzy czasie zamykając auto:) I coś sie stało że centralny przestał działać. Podejrzewałem beteryjkę w pilocie, ale wymiana nie przyniosła zakładanej poprawy. Dokopałem się informacji o bezpiecznikach gdzie i jak znaleźć ten właściwy. Wymieniłem dwa razy, oczywiście za każdym razem odpinałem klemy od akumulatora aby asterka mogła się od nowa nauczyć czy jest otwarta czy zamknieta. No i za pierwszym razem szybko zamknąłem z pilota i odrazu otworzyłem i znów zamknąlem w celach testowych czy działa. No i Padł bezpiecznik. Za drugim razem już postanowiłem działać jak z kobietą czyli powoli;) i działa jak narazie.
Czy jest to możliwe że to jest przyczyna przepalania się bezpiecznika czyli szybkie otwieranie i zamykanie? Czy to taka przykrywka tylko?
shiver25
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia