Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Error CD po włożeniu płyty, dziwne akcje radia

Moderatorzy: piotii, miranda

Error CD po włożeniu płyty, dziwne akcje radia

Postprzez kotlet1711 » 22 wrz 2015, o 17:13

Witam. Posiadam Opla Astrę H, niedawno zaczęły mi się problemy z radiem.
Otóż zuwazyłem, że odtwarzana płyta zaczęła mi się "ciąć" w radiu, natępowały przerwy w odtwarzaniu myzyki, gdzie ta sama płyta była odpalana wielokrotnie i nie było z nią żadnego problemu.
Pomyślałem, że może jakims dziwnym trafem porysowała się, lecz po wyjęciu jej stan jest idealny.
Po kolejnym odpaleniu płyty radio nie wczytywało kilku utworów, a teraz nie czyta w ogóle płyty, wyskakuje Error CD.
Próbowałem włożyć inne płyty, oryginale audio, inne płyty Cd nagrane przeze mnie, w formacie mp3 bądź audio, i nie działa.
Podkreślam, że posiadam radio CD30 MP3.
Co najlepsze, moje zaprogramowane stacje radiowe, a więc przyporządkowane do danej cyferki nagle znikneły.
Teraz za kązdym razem wyszukuje je ręcznie.

Odnośnie lasera w radiu, pomyślałem, że pewnie zabrudzony i trzeba go wyczyścić, ale ta akcja ze stacjami radiowymi? Dziwny zbieg okoliczności?

Ma ktos pomysł jak ogarnąć tą sprawę?
kotlet1711
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XER

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia