Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Dziwny dźwięk spod maski astra h 1,7

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Dziwny dźwięk spod maski astra h 1,7

Postprzez Ziółekgtc » 29 lut 2016, o 16:13

Witam jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość... :D
Tak jak w temacie dziwny troszkę ciężko do opisania dźwięk #może szeleszczenie# na biegu jałowym... W środku auta nic nie słychać ale jak stoję na zewnątrz bardzo drażni... :oops: Dźwięk wydobywa się z lewej strony jak stoję przodem do auta... Dwumas i rozrząd odpada...
Ziółekgtc
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Dziwny dźwięk spod maski astra h 1,7

Postprzez umek19 » 5 mar 2016, o 19:38

tak to cieżko określić ale:
-może któraś rolka na pasku klinowym umiera albo pasek
-chyba koło pasowe wału korbowego ma gumę w środku więc ono może zaczyna sie rozklejać
-możliwe, że coś sie dzieje ze sprzegłem alternatora, łozyskami alternatora lub popą vacum na alternatorze -lub puszczać olej do alternatora
-jeśli wcześniej tego nie było a ostatnio wymieniałeś rozrząd to możliwe ,że za mocno jest napiety pasek rozrządu
podnieś maske i zlokalizuj co to jest i skąd
może słyszysz pompe wspomagania?
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Re: Dziwny dźwięk spod maski astra h 1,7

Postprzez Pawelo222 » 7 kwi 2016, o 15:55

Witam. Mam podobny problem. W listopadzie wymieniałem rozrzad, pompe wody i pasek mikro. Do nie dawna wszystko chodziło jak w zegarku. dwa tygodnie zaczał sie saczyc olej wiec został wymieniony zimering. Od tej pory słychac dziwny dźwiek. Podejrzewano ze pasek jest zbyt napiety. Regulacja nic nie pomogła. Wiec mechanik wymienił cały rozrząd na nowy i dalej problem nie zniknał. Wykluczony został alternator i pompa wody. Dźwiek ewidentnie dochodzi z rozrządu. Tak jakby coś sie ocierało. Proszę o pomoc, pozdrawiam
Pawelo222
Nauka jazdy

Powrót do Napęd, silniki diesla