Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Pomocy, brak nerwow !Astra H 1.3 CDTI

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Pomocy, brak nerwow !Astra H 1.3 CDTI

Postprzez WojtiAstraH » 16 lis 2012, o 23:37

Witam wszystkich! Mam problem - moja asterka (1.3CDTI 2007)na zimnym silniku ma problemy z odpalaniem... Wiem ze jest duzo tematow na ten temat , ale prosilbym Was o porady-pomoc. Otoz napisze co sprawdzone- rozrusznik kreci(bylo git, teraz tez ma "sile"),wymienione swiece, przeczyszczone wtryski, akumulator napiecie 12V, wymieniony filtr paliwa,oleju,olej,filtr kabinowy i powietrza =niby wszystko gitara... Ale jednak... Moze modul od swiec? Jak sprawdzic czy jest z nim cos nie tak? Nie usmiecha mi sie wydac 200zł na darmo,jesli problem nie zniknie... Sprawdzalem bledy op-comem i nic kompletnie...Macie jakies pomysły>? Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na pomoc :|
WojtiAstraH
Kierowca

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Re: Pomocy, brak nerwow !Astra H 1.3 CDTI

Postprzez WojtiAstraH » 18 lis 2012, o 01:11

pomozecie cos? Badzcie ludzmi, piwko poczta wysle ...;P
WojtiAstraH
Kierowca

Postprzez 2miro » 29 lis 2012, o 17:30

A jesteś pewny że prąd dochodzi do świec.
Można to sprawdzic kontrolką lub zwykłą żarowką, jeden kabelek do sróbki swiecy a drugi do minusa, włączasz zapłon i swieci albo nie.
2miro

Postprzez WojtiAstraH » 1 gru 2012, o 09:59

Obczaje w tym tygodniu bo teraz poza domem jestem. Oby pomoglo bo juz niewytrzymuje z tym autkiem:/
WojtiAstraH
Kierowca

Postprzez rubin » 4 gru 2012, o 15:59

wiele może byc przyczyn....odlacz czujnik temperat., od egr. przepływomierza....,uruchom i zobacz co jest grane ,lub sprawdz te czujniki miernikiem -ich rezystancje , pozdrawiam
rubin
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez rubin » 17 gru 2012, o 15:51

poniewaz nie mogę odpisywac na maile prywatne.... podpowiem ,że jeżeli nie wiesz gdzie jest EGR i czujnik temperatury to....hmmmm. Ciężko bedzie wytłumaczyc , Trzeba już mnieć jakies wyobrażenie jak chcesz osobiscie podjac sie usuniecia tej usterki. Kup instrukcje lub poszukaj w internecie... I po pierwsze zanim odkrecissz jakakolwiek srube> Uzyj miernika...sprawdz rezystancje tych czujnikow, napiecia podczas pracy i na wlaczonym zaplonie.....
rubin
Nauka jazdy

Postprzez rubin » 17 gru 2012, o 15:54

....albo gon do serwisu i wydaj z 200 zł ....przynajmniej czegos sie nauczysz i bedziesz miał sprawny samochod... to tylko 200 zl :)
pozdrawiam
rubin
Nauka jazdy

Postprzez WojtiAstraH » 1 sty 2013, o 20:47

prad dochodzi do swiec, ale z tego co "wiem" powininen nie dochodzic po uruchomieniu silnika zeby ciagle sie nie podgrzewaly... u mnie po uruchomieniu ciagle prad do nich dochodzi, po jakims czasie dochodzi ale impulsywnie(srubokret migal). nie odpisywalem bo bylem poza Polska,nie mialem neta, autko stalo u rodzicow i nikt na forum nie zagladal.
WojtiAstraH
Kierowca

Postprzez WojtiAstraH » 1 sty 2013, o 20:49

ta... z 200zl to chyba za wymiane zarowki by policzyli... sama cena przekaznika to ponad 200, plus robocizna (bo wiele trzeba sie narobic przy wymianie :D) to zapewne nastepne200... Czego sie tam naucze? Napewno czekania na autko oraz bede musial wysluchiwac zmyslonych usterek...:D
WojtiAstraH
Kierowca

Powrót do Napęd, silniki diesla