przez sparspar » 8 lip 2014, o 18:59
....jezeli chodzi o pieniadze to na pewno zaoszczedzisz( jexzeli ten silnik jest o połowe tanszy jak mowisz) -albo tanszy bo to jakis klamot, mniejsza o to.
Po pierwsze jak juz sie zdecydujesz to sprawdz tylko sobie w specyfikacji przelozenia skrzyni biegow, problemu z jazda nie bedzie, ale załozmy , że teraz twoj samochod rozwija moment obrotowy 150 Nm a skrzynie biegów masz do 170 Nm a silnik 1.8 założmy, że rozwija 200 Nm...hmmm, ale mało kto na to patrzxy.
Po drugie zostawiłbym na razie sterownik-komputer w spokoju, skoro słupek silnika ten sam , koło zamachowe te same to i czujnik polozenia i jak i weze beda pasowac- wyrzucasz stary silnik wkładasz nowy od Vectry podłaczasz stare czujniki bez przepływki i odpalasz - tylko nie wiem czy wtyczka do przepustnicy bedzie taka sama -jak taka sama to odpalisz auto- chyba, że cos pominałem- ale to vjuż niech mnie jakis mechatronik poprawi, pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.