Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Zgrzyt/warkot przy odpaleniu (wideo)

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Zgrzyt/warkot przy odpaleniu (wideo)

Postprzez coldmedik » 18 wrz 2016, o 06:48

Witam, mam pytanie co to może wróżyć, bo coś na pewno. Nie mam jednoznacznych informacji, bo szperałem trochę za tym ale opcji pewnie może być kilka. Ów zgrzyt pojawia się zaraz po tym jak silnik zaskoczy i trwa sekundę, dwie potem ustaje. Nagrałem dwa filmiki, jeden ze środka auta drugi z zewnątrz, mam nadzieję że coś słychać i ktoś będzie umiał to zdiagnozować. Pozdrowionka

https://www.youtube.com/watch?v=nFyplhdfipk
https://www.youtube.com/watch?v=1wOPs-G3JNc
coldmedik
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XER

Re: Zgrzyt/warkot przy odpaleniu (wideo)

Postprzez pmedela » 18 wrz 2016, o 20:37

Koła ZFR, są wątki o tym, poszukaj.
pmedela
Kierowca

Silnik: 1.8 Z18XER

Re: Zgrzyt/warkot przy odpaleniu (wideo)

Postprzez umek19 » 22 wrz 2016, o 18:45

sorry ale ja tam nic nie słyszę, ale według objawów typuje rozrusznik czyli bendiks , objawy miałem podobne i wcale to nie była wina zuzytego czy starego bindiksu bo był nowy więc kupiłem używany cały rozrusznik i wyraźnie oryginał chowa się głębiej a już mi wszyscy kazali wymieniać dwumasę
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG