przez AndrzejM » 16 sty 2020, o 10:16
Witam wszystkim , posiadam opla astra h 2004 r, 2.0T 170 km hatchback , nie mogę nigdzie wyszukać pokrywy zaworów nowej do tego modelu auta jedynie co znalazłem to regeneracje pokrywy ,ale chciałbym już dołożyć i kupić nową ponieważ mam duże wycieki oleju i to widać jak leci , wymieniłem uszczelkę u mechanika ktory stwierdził ze pokrywa jest juz uszkodzona i jak bedzie dalej ciekło to potrzeba zakupić nową , 3-4 dni po wymianie zaczeło puszczać , pojechałem do inego mechanika powiedzialem mu o sytuacji mowi dodamy silikonu i bedzie trzymać kilka dni max 5 dalej to samo , postanowilem sam wymienić uszczelka victor reinz masa silikonowa tez z tej firmy wszystko wyczysciłem na perfect zalozyłem skręciłem kluczem dynamometrycznym jak w instrukcji z odpowiednim dociskiem po 2 dniach dopiero odpalilem auto , nie powiem jezdzilem powyzej tygodnia 10 dni dokladnie trasa co dzien 130 kilometrow i zaczeło puszczać z dnia na dzien coraz bardziej , jest to tak uciążliwe ze masakra w kabinie smierdzi olejem musze dolewac olej, od zapalenia sie kontrolki przed i po jezdzie sprawdzan stan na bagnecie , borykam się z tym problemem już 2 miesiąc , Panowie i Panie na forum czy możecie pomóc udzielić porady podac link nazwe sklepu gdzie mogłbym zakupić tą pokrywe ? nr vin W0L0AHL4845228853 jeszcze mam problem z zawieszeniem przód ale to napisze pózniej z góry dziekuje za zainteresowanie i pomoc