Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum


Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Części do Opla Astra H

OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez soltys_viara » 24 paź 2019, o 18:52

Masz GIDa. Głowy pod topór nie położę ale wydaje mi się że brak zakładek to może być wina złego indeksu. Jeśli znajdę ten wątek o tym temacie to podlinkuję.

Trochę głupoty pokazuje ale przejechałem nim może z kilometr od zatankowania, jutro przejadę 150km to zobaczę co wskazuje.


Czemu głupoty? Patrząc od góry, od aktywacji kompa:
Przejechałeś 2km
ze średnia prędkością 19km/h
auto spaliło 0,2l paliwa
średnie spalanie 10,9l/100km
Wydaje mi się że to realne wyniki.

U mnie zaraz po zatankowaniu do pełna i wyzerowaniu BC1 pokazywało średnie spalanie na poziomie 30l :o ale z każdym przejechanym metrem spadało coraz bliżej do "normalnej" wartości.

Ja aktywowałem kompa jak miałem 3/4 baku paliwa, wyjeździłem do rezerwy i zatankowałem do pełna. Średnie spalanie z moich obliczeń wyszło 7,49l/100
a według BC 7,8l/km. Teraz jak zatankuje to znowu sprawdzę jak wygląda średnie spalanie oraz ile według BC spalił paliwa a ile wejdzie do baku.
soltys_viara
Starszy kierowca
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP


Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 24 paź 2019, o 19:57

Ja wybrałem przy aktywowaniu opcje 009 i chyba 001 czy coś podobnego ale z opcją ICE. Jest jeszcze NOICE więc spróbuję ją jutro bądź w sobotę i dam znać dla potomnych o rezultacie. A jeśli Ty znajdziesz w międzyczasie to też możesz tu wrzucić, dzięki :)

Co do głupot ... Ma to sens co mówisz, ja po prostu to źle odczytałem. Szkoda że nie ma średniego zasięgu, ile mniej więcej mogę przejechać ale i tak te dane mi wystarczą.

Dam znać jak sprawdzę inny index.

Pozdrawiam !

@edit
Po zatankowaniu również mi pokazywało około 30l spalania, później spadło podczas jazdy
halfboy
Nauka jazdy
 
Posty: 8
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez soltys_viara » 24 paź 2019, o 20:57

Indeks z ICE powoduje dodatkowo tylko wyświetlanie komunikatu, jeśli temperatura zewnętrzna spadnie poniżej chyba 3 stopni, o gołoledzi czy tam o możliwości oblodzenia drogi, NOICE tego komunikatu nie wyświetla.

Generalnie daje się indeks o jeden większy od tego który był ustawiony i powinno śmigać.

Jakie masz w ogóle dostępne indeksy?

Zasięg miałbyś pewnie pokazany w tej zakładce.
soltys_viara
Starszy kierowca
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2 kwi 2019, o 06:33
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: OPCOM China clone how to, Procedury, możliwości etc.

Postprzez halfboy » 25 paź 2019, o 06:32

IMG_20191023_224020.jpg
IMG_20191023_224020.jpg (221.73 KiB) Przeglądane 524 razy


Taki index miałem domyślnie w aucie, a zmieniłem go na 009 code 001 ICE (na 99%, jeszcze się upewnię jak będę przy kompie). I chyba tylko w sumie takie indeksy miałem dostępne w programie ale jeszcze sprawdzę.
halfboy
Nauka jazdy
 
Posty: 8
Dołączył(a): 29 gru 2017, o 21:10
Silnik: 1.6 Z16XEP

Poprzednia strona

Powrót do Manuale i literatura - czyli zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron
stat4u skocz.com - Najwiekszy Katalog Stron www
Dziękujemy za wsparcie naszego forum firmie KodIT Usługi Informatyczne - Odzyskiwanie danych Poznań.