Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Tarcza Sprzegła

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Tarcza Sprzegła

Postprzez astragtc17 » 26 sie 2016, o 20:08

Witam
Ostatnio miałem awarie w oplu, do tarczy sprzęgła dostał się olej ze skrzyni biegów bo puściła jakaś uszczelka, mechanik powiedział mi że muszę kupić nową tarcze bo tej nie da rady już wyczyścić z oleju i powiedział mi że może zamówić tylko tarcze z dociskiem bo innej nie może dostać a problem polega na tym że tydzień temu została założona nowa dwu-masa z nową tarczą i dociskami dlatego wystarczyło żebym kupił samą tarczę bez docisku i znalazłem na allegro taką oto tarczę http://allegro.pl/tarcza-sprzegla-astra ... 41965.html . Co sądzicie czy jest to raczej oryginalna tarcza luka? bo nie orientuje się ile kosztuje wgl sama tarcza wiem tylko że z dociskiem 600zł i czy wgl tarcza z tej aukcji będzie pasować do mojego samochodu opel astra gtc 1.7cdti 101km 2006r
Z góry dziękuje za odpowiedź
astragtc17
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Tarcza Sprzegła

Postprzez sparspar » 27 sie 2016, o 15:26

Podróbka zawsze będzie wyglądać na oryginalną- dlatego załóż i okaże się. Z drugiej strony nie wszyscy są oszustami. Jeżeli sprzedawaca pisze, że to oryginał to trzeba zaufać. (zresztą tarcza wygląda na oryginalną)
A poza tym ten mechanik Twój to jakaś przysłowiowa "du....a" , że po tygodniu cieknie albo Ty chciałeś zaoszczedzić na simmeringu lub łożysku. To straszne jakie decyzje podejmują ludzie. Napisz ile mechanik sobie życzy za ponowną robocizne i ile zapłaciłeś za wymiane, wcześniej kompletu....
Pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.
sparspar
Moderator

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez umek19 » 28 sie 2016, o 20:40

Ostatnio dla kolegi poszedł wysprzegłik w skrzyni mcp( 1szego dnia od zakupu samochodu), sprzęgło zostało zalane olejem z wysprzeglika( nie płyn hamulcowy), umyłem tarcze itp zmywaczem do hamulców , założyłem około 2 dni sie lekko uślizgiwało przy ostrym przyspieszaniu(skrzynia manulana "bez sprzegła") po 2 dniach wszystko ok brak slizgania( przecież tam jest temperatura wysoka wszystko odparowało) , samochod jeżdzi normalnie od paru miesiecy . Ja bym umył tarcze i docisk i kazał jeździć spokojnie przez parę dni chyba , że chcesz nową tarcze, albo tarcza kosztuje grosze.
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez sparspar » 28 sie 2016, o 21:02

Można próbować , ale jak zrobila się szklanka na tarczy to pozamiatane....,Jedni muszą mieć pecha aby inni mieli szczęście...
ps. zresztą jutro albo we wtorek będę ściągał sprzęgło bo olej wycieka i zobaczę jak wygląda tarcza. Klient płaczę bo musi mi dać zarobić:)
Pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.
sparspar
Moderator

Silnik: 1.8 Z18XE

Powrót do Napęd, silniki diesla