Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

POmocy!

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

POmocy!

Postprzez bartek19944 » 10 wrz 2016, o 20:26

Witam , jestem tu nowy więc witam was !
Mam problem z moja astra a mianowicie , pół roku temu kupilem Astre 1.9 cdti 88kw/120km 2006 r i od niedawna mam mały problem z przyspieszaniem a chodzi o to ze gdy nieraz mocniej wduszę pedał gazu to silnik zaczyna szarpać i słychać taki dziwny dźwięk pod podłoga jakby coś sie ocierało o siebie i zauważyłem tez ze jak zaczyna szarpać to puszcze noge z gazu i znow dodam to jest juz dobrze . Na to nie ma reguly bo raz moge przejechać 500 km i nic nie będzie sie działo a raz wyjadę do miasta to jest masakra , bylem zeby podłączyli pod kompa żadnych błędów nie ma najwięcej tak się robi na 4 i 5 oraz 6 biegu. Mój mechanik powiedzial mi ze moze to byc zawór cisniena paliwa czy cos w tym stylu

Proszę o pomoc !
bartek19944
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: POmocy!

Postprzez umek19 » 14 wrz 2016, o 00:50

wyczyść egr
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Napęd, silniki diesla