Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Pytania pozostawione bez odpowiedzi- w trakcie segregacji...

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Astra 1.7 CDTI isuzu błąd p0105

Postprzez fpx123 » 30 cze 2015, o 04:45

Witam. Problem mojej w astrze jest następujący, brak mocy, ciągniecie do 3 tysięcy obrotów. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd P0105, podczas jazdy skasowalismy błąd to od razu astra odzyskała swoją moc. P0105 - czujnik cisnienia absolutnego korektora/ cisnienia atmosferycznego. Jaka jest przyczyna ? Map sensor, zawór Egr ? Czytałem na ten temat i każdy miał coś innego. Dodam, że auto w dniu zakupu miało normalna moc po wielokrotnym gaszeniu odpalaniu. Możliwość jest, że jakaś kostka nie łączy ? Auto zostało przewiezione na lawecie i troszkę popracowało na dziurach. Pozdrawiam
fpx123
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

samochód nie jedzie

Postprzez astraiii » 7 lip 2015, o 13:48

Hej.
Mam samochód który nie jedzie. odpalam i stoi w miejscu. co zrobic zeby jechal?
astraiii
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

rozbieganie silnika 17 cdti

Postprzez Dziopski » 8 lip 2015, o 14:09

Jadę sobie z lasu lekko pod górkę auto najpierw jakby osłabło i nagle jak nie skoczą obroty na maxa z rury siwa zasłona dymna staję chcę zgasić nie można. Wyciągam kluczyk to samo. Zgłupiałem. Na szczęscie zatrzymał się kierowca ciężarowy i podpowiedział żeby zdusić na 5-biegu- pomogło. Podholowano mnie do pobliskiego warsztatu typu garaż.Do domu 150,zostawiłem do naprawy . Wyciekł płyn i zostało niewiele oleju. Dzisiaj dzwoni mech. że 2 cylindry nie mają ciśnienia a tyrbina i to mnie zdziwiło, trochę przepuszcza olej ale będzie jeszcze dobra. Zamierza wymienić niektóre zawory, zdejmie jeszcze głowicę i sprawdzi korbowody. POmyślałem sobie że to właśnie turbina jest żródłem nieszczęscia i może trzeba ją do regeneracji ? Może któryś z kolegów miał takie przygody ? A swoją drogą to szczyt chamstwa robić takie auta bez jakiegoś zaworu bezpieczeństwa lub jakiejś listwy jak np. na polskich lokomotywach spalinowych!
Dziopski
Kierowca

rozbiegany silnik 1.7 cdti 101KM

Postprzez Dziopski » 20 lip 2015, o 08:53

Rozbiegało mi silnik już pisałem,pociągnęło olej, pękł 1 tłok. Mechanik twierdził że turbo w porządku a przyczyna tkwi we wtryskach o przelewały. Dał do regeneracji 350/szt.Dał nowy tłok pierścienie pojechał na próbę i wszystko się powtórzyło. Tyle że pękły 2 tłoki i rozwaliło głowicę. Teraz twierdzi że jak wróci z urlopu to mi naprawi wg. pierwotnego kosztorysu 1500 +części bo on jest ubezpieczony od takich wypadków. Czy jakaś firma ubezpiecza od niewiedzy i fuszerki? Turbo w końcu dał do sprawdzenia specjalistom. Mam pytanie : Czy np. pompa może być przyczyną i ją też trzeba by sprawdzić ?
Dziopski
Kierowca

Rodzaj chłodnicy

Postprzez pankapucha » 2 sie 2015, o 22:53

Witam, zwracam się do was z zapytaniem:
Jaką chłodnicę ma moja Astra H 1.4 Benzyna 90 koni ? Aluminiowa?

Chcę wymienić płyn chłodniczy, lecz nie wiem, jaka mam chłodnicę, nigdzie nie mogę znaleźć informacji
pankapucha
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Sprzęgło / dwumasa - potrzebny paragon

Postprzez emonkey » 9 sie 2015, o 22:20

Witam,
mam pytanie czy ktoś z forumowiczów wymieniał sprzęgło (najlepiej kompletne z dwumasą) w tym roku i może ma paragon? Może być skan / zdjęcie.

Pozdrawiam,
Piotrek
emonkey
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

regulacja sprzęgła

Postprzez marek_makowski » 11 sie 2015, o 09:28

Witam, w jaki sposób wyregulować sprzęgło w Astrze 1.7 cdti z17dtl? Sprzęgło "bierze mi" już praktycznie od samej podłogi, chcę wyregulować jej żeby "brało" gdzieś od połowy.
marek_makowski
Klubowicz

Akumulator CA722 do 1.3CDTI

Postprzez tomiozo » 12 sie 2015, o 09:17

Cześć,

Kilka dni temu przesiadłem się z Astry G 2.0 DTL do Astry H 1.3 CDTI.
Moja Astra G była "doinwestowana" i stosunkowo niedawno sprawiłem jej aku Centra Futura CA722 72Ah 720A.

Akumulator ten nie jest wylistowany przy silniku 1.3 CDTI, wg informacji jakie znalazłem w internecie akumulator jaki zaleca Centra do mojego auta to CA612 61Ah 600A.

Podstawka aku wygląda na tą samą co w Astrze G, więc powinien się zmieścić.
Pytanie, czy przekładać aku ze starego auta, czy ze względu na jego wyższe parametry będzie miało to jakieś negatywne skutki?
tomiozo
Nauka jazdy

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

jaki olej do skrzyni biegów F17

Postprzez marek_makowski » 12 sie 2015, o 09:20

Witam, czy ktoś się orientuje jaki olej jest w skrzyni biegów w Astrze Z17DTL? Skrzynia to F17. Ostatnio mierzyłem poziom i brakuje mi trochę, chcę uzupełnić ale nie wiem jaki kupić żeby sie spasował z tym co jest juz w przekładni. Ktoś miał z tym styczność?
marek_makowski
Klubowicz

Spadek mocy - wtryski?

Postprzez kowalqq » 15 sie 2015, o 15:36

Mam problem - zauważyłem, ze moja Astrunia ostatnio siadła i jak mam wyprzedzać tira to na piątce nie daje rady - muszę przerzucać na czwórkę i z duszą na ramieniu jadę. Najdziwniejsze, że nie palą się żadne kontrolki, diagnostyka komputerowa też nic nie dała, jedyne co się mi nasuwa to jedynie zapchany jeden z wtrysków lub jakiś bezpiecznik przepalony (ale to muszę znaleźć czas albo dobrego mechanika, coby się skrzynką bezpieczników pobawił). Macie moze jakieś pomysły - sugestie? Acha - silnik 1,7 CDTI
kowalqq
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Napęd, silniki diesla