Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Dziwne zachowanie podczas jazdy

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Dziwne zachowanie podczas jazdy

Postprzez jarekft » 28 lip 2016, o 15:49

Witam
jako nowy właściciel astry h 1.7 dtl z 2005r mam pytanie do doświadczonych kolegów opiszę objawy które nie zawsze występują i tu jest problem
autko odpala normalnie ,żadnych błędów dziwnych zachowań , wszystko się zmienia gdy jadę autostradą mianowicie czy to 100 ,150 ,czy 180 km/h po odpuszczeniu gazu auto wpada w tryb awaryjny auto z kluczykiem , nie przyspiesza ,co muszę zrobić odpuszczam gaz całkowicie do około 2000-2100 obr/min po czym kontrolka gaśnie i już mogę jechać ile chcę do następnego odpuszczenia gazu usterka ta nie występuje systematycznie i tu jest problem, nie zapisuje się jeździłem po serwisach i do kolegi nikt nic nie znalazł w serwisie koło Katowic to chcieli pół auta rozebrać ,kolega mechanik który od zawsze naprawia mi auta nie może dojść co jest przyczyną astra ma najechane 245000tyś ale jak stwierdził nie ma się do czego przyczepić
co zrobiłem , cały pakiet olejowo filtrowy ,rozrząd ,klocki ham ,wszystkie płyny astrę mam od 6m-cy ale wcześniej jeździła nią moja żona po mieście i nic nie było bo po mieście tak nie szaleje:)
gdzie zerknąć co sprawdzić???
jarekft
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

Re: Dziwne zachowanie podczas jazdy

Postprzez szmic » 28 lip 2016, o 23:22

elektrozawór sterujący podciśnieniem turbo
szmic
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Re: Dziwne zachowanie podczas jazdy

Postprzez teones » 5 sie 2016, o 07:23

A komputer chociaż był podłączony i błędy odczytane?
teones
Nauka jazdy

Powrót do Napęd, silniki diesla