Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Skrzynia biegów M20 Potrzebna pomoc !

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Skrzynia biegów M20 Potrzebna pomoc !

Postprzez Mateoo » 3 wrz 2016, o 15:54

Witam
Posiadam Astre 1.3Cdti z sześcio- biegową skrzynią biegów M20 po regeneracji, która odbyła sie rok temu, a teraz umarła po raz wtórny :lol:
Problem polega w tym: jestem mechanikiem z duzym doswiadczeniem z wykluczeniem remontu skrzyni, nie mam pojęcia jak ją rozebrać. Chciałbym prosicić o pomoc Was forumowiczów. Dodaje zdjecie ;)
Pozdro
Załączniki
DSC_00341.jpg
DSC_00341.jpg (151.38 KiB) Przeglądane 11421 razy
Mateoo
Kierowca

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Re: Skrzynia biegów M20 Potrzebna pomoc !

Postprzez sparspar » 4 wrz 2016, o 19:47

Skoro jesteś mechanikiem to widzisz, że ten wałek sprzęgłowy powinien wyjść z lozyskiem.....Nie rozumiem jakiej pomocy oczekujesz....
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.
sparspar
Moderator

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez Mateoo » 5 wrz 2016, o 06:53

sparspar napisał(a):Skoro jesteś mechanikiem to widzisz, że ten wałek sprzęgłowy powinien wyjść z lozyskiem.....Nie rozumiem jakiej pomocy oczekujesz....

Cześć .
Umiesz czytać ze zrozumieniem ? "jestem mechanikiem z duzym doswiadczeniem z wykluczeniem remontu skrzyni, nie mam pojęcia jak ją rozebrać." Liczyłem na pomoc w stylu.... żeby wyszedł ci ten wałek przeszkadza ci wałek atakujący tip..... I gdzie mogę coś takiego dostać (wałek sprzęgła o ile sie nie myle ?)
Mateoo
Kierowca

Postprzez Mateoo » 5 wrz 2016, o 07:08

Znalazłem po dość długich poszukiwaniach krok po kroku jak rozebrać skrzynie :D Jednak jest jeszcze jeden mały problem dotyczący części :( Może jakaś podpowiedź?
http://workshop-manuals.com/vauxhall/as ... /4th_gear/
Mateoo
Kierowca

Postprzez sparspar » 5 wrz 2016, o 17:19

Wałek sprzeglowy nowy tylko w serwisie....i jeszcze jedno pouczenie mnie a Twój wątek zniknie z forum. Umiem czytać....tylko rozsmiesza mnie tłumaczenie krok po kroku w jaki pojemniczek śrubkę włożyć. ..Trochę bystrosci panie Mateoo a intuicyjnie dojdziesz do celu...
Pozdrawiam
Zakładając swój wątek sprecyzujcie problem bo nikt nie czyta w myślach i nie wie jakie błędy Wam wyskakują.A potem starajcie się ukończyć każdy rozpoczęty wątek.
sparspar
Moderator

Postprzez Mateoo » 5 wrz 2016, o 19:20

Wałek znalazłęm na tutaj http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel ... SwOdpXzJod alejest to wałem od skrzyni m32 moje pytanie brzymi czy ilość zębów bedzie taka sama ?
Pozdrawiam
Mateoo
Kierowca

Postprzez sparspar » 6 wrz 2016, o 17:08

Tego nie wiem czy będzie pasował, Zadzwoń do serwisu opla i zapytaj..albo w miejsce gdzie naprawiają skrzynie biegów. Choć Ci niechętnie podpowiadają. Dlatego powiedz, że masz dwie skrzynie i chcesz przełożyć u nich walek. Wtedy powiedzą Ci czy pasuje ;)...
Pozdrawiam
sparspar
Moderator

Postprzez sparspar » 8 wrz 2016, o 18:53

I jak panie Mateoo, dzwoniłes? , Sam jestem ciekaw i obstawiam, że wałek pasuje;). Pozdrawiam
sparspar
Moderator

Postprzez Mateoo » 9 wrz 2016, o 16:26

Witam
Skrzynia m32 i m 20 są jak bliźniaki wałek juz zamówiony razem z ściągaczem :D Zdam relacje jak idzie za dwa dni :D
Pozdrawiam
Mateoo
Kierowca

Powrót do Napęd, silniki diesla