Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

wyjechanie paliwa do 0

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

wyjechanie paliwa do 0

Postprzez drydly » 2 lis 2016, o 15:46

Witam,

Próbował ktoś z Was wyjechać paliwo na pompowtryskach do 0?

Bo co jeżdżę tankować to max 40-43l mi wchodzą po dolaniu może 45l i odczekaniu sporo czasu a zbiornik niby 52l a gdzie tutaj jeszcze przewody a chciałbym sprawdzić czy samem pływaczek się nie popsuł i źle czasem końcówki km nie pokazuje albo czy ktoś tego tak nie zaprogramował aby tak pokazywał.
drydly
Starszy kierowca

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: wyjechanie paliwa do 0

Postprzez umek19 » 4 lis 2016, o 01:29

drydly napisał(a):wyjechać paliwo na pompowtryskach do 0?

.

Jeśli chodzi o pompowtryski to możesz smiało wyjeżdzic paliwo do 0
wracająć do tematu jesli chodziło ci o wtryskiwacze common rail które masz w samochodzie to "też polecam ten zabieg" szczególnie jesli interesuje Cie zakup nowych wtryskiwaczy. Załozmy jedziesz po mieście jestes w centrum i wyjeździłeś paliwo do 0. Zatrzymujesz się i masz nawet paliwo w bagazniku, wyjmujesz je i lejek wlewasz do baka, nastepnie jesli masz silnik 1,7 to rozkręcasz filtr paliwa i zalewasz paliwem jeśli to nie pomoże w odpaleniu to odkręcasz przewody na wtryskiwaczach i je odpowietrzasz. NUDZI CI SIĘ?
Rezerwę i itp chyba sie programuje interfejsem( przeważnie nikt tam nic nie rusza ale jest co poprzestawiać) .
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez drydly » 4 lis 2016, o 22:41

Nudzi mi się nie nudzi ale pytanie czy pływaczek się nie uszkodził bo aby mieć 52l zbiornik a max 42-44l wchodziły nawet jak paliwo się pieni to nie daje 8-10l zapasu.
drydly
Starszy kierowca

Postprzez umek19 » 5 lis 2016, o 23:34

a skad wiesz czy masz dobrze wskazówke zamontowaną? Mozliwe że pływak jest przygięty. Masz kombi? bo chyba w kombi był większy zbiornik te 52 a hatchback miał 50? - tego nie jestem pewien. Tankujesz jak rezerwa sie zapali czy jak juz rezerwa miga? Jak będziesz tankował to lej wolniej, przechyl samochód na lewy bok lub odessij poduszke powietrzna z baka to wejdzie więcej( u mnie w rejonie ludzie jeżdżą po paliwo za wschodnia granice to by cie nauczyli jak tam wlać 55l).
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Postprzez drydly » 6 lis 2016, o 12:41

Mam kombi tutaj mi nie chodzi aby wlać całe 52l ale tak do ok 50l byłoby całkiem spoko w sumie jak jadę do Niemiec to na 1 tankowaniu zanim wjadę w autostradę do końca dojadę do celu.

Ale tak mam u siebie czy może ktoś zamanipulował komputerowo pływaczkiem bo tak wchodzi max 44l a na kompie pokazuje mi że jest 50-52l, ostatnio się bawiłem i tak zatankowałem do maxa odczekałem z 10 minut i dolałem i tak dało mi max 44-46l i teraz pytanie czy tutaj na prawdę ktoś nie zostawił ze niby pokazuje mi że mogę tylko 80km przejechać a tak na prawdę mogę więcej.
drydly
Starszy kierowca

Powrót do Napęd, silniki diesla