Fotki nie wskazują miejsca w sumie tylko jak to wygląda, znajdziesz pompę po lewej stronie auta jak stoisz przed autem przy otwartej masce:) a dokładniej za silnikiem mniej więcej w połowie jego wysokości. Swoją drogą użytkujesz auto aż pół roku i pod maskę nie zaglądałeś?
poldek78 napisał(a):Dzięki za pomoc. Zawór zamówiłem wczoraj. W sobotę będę chciał zamontować. Mam nadzieję,że rozwiąże również mój problem z falującymi obrotami:)
Witam! Jestem posiadaczem Astry z 2010 roku z taką sama pompą Denso 503. Proszę o informację czy wymiana tego zaworu SCV 264009-0260 załatwiła problem falowania obrotów ???
Nr SCV to mi już nic nie mówią ze względu na zaworki pojawiajace się bez numeracji, ale skoro zakładamy nowy to dlaczego nie miałoby to załatwić sprawy falowania obrotów, masz zdiagnozowane już że to SCV
Wymieniłem zawór SCV, falowanie ustało. Dodam, że od wymiany przejechałem ok 2500km. Nie robiłem programowania "małej dawki" - spalanie na wolnych obrotach 0,5-0,6l/h. A tak odnośnie oznaczenia pompy 501, 2 lub 3 to podejrzewam, że kryje się pod tym może rocznik produkcji lub oznaczenie zakładu produkującego.