Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Błąd u2100-c

Moderatorzy: piotii, miranda

Błąd u2100-c

Postprzez dzik1980 » 10 mar 2014, o 18:59

Witam wszystkich

W weekend podjechałem do kumpla co się bawi w elektronikę samochodową. Z ciekawości podłączyliśmy moją Astre 2010 1.7 CDTI do interfejsu launch x431 zobaczyć czy nie ma błędów. Ogólnie było wszystko ok poza tym, że w różnych modułach uporczywie wracał błąd U2100-C i nie dało się go skasować. Przeszukanie google i forum powiedziało mi że jest to błąd na szynie CAN i niestety nic więcej. Czy jest to coś niepokojącego i gdzie szukać usterki związanej z tym błędem? Dodam, że jestem posiadaczem Astry dopiero od lutego. Chciałbym też kupić interfejs op-com (china) w celu aktywacji BC i nie wiem czy błąd szyny CAN nie pokrzyżuje moich planów w sprawie tej aktywacji. Proszę o pomoc.

Dzięki
Tomek
dzik1980
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Błąd u2100-c

Postprzez Shah » 10 mar 2014, o 21:58

Witaj,

Raczej z aktywacją BC nie będzie problemów. Błąd to brak komunikacji z szyną CAN. Przyczyn może być mnóstwo. Jeżeli wszystko działa prawidłowo to nie przejmuj się tym i obserwuj auto. U mnie też czasami występują błędy które nie mają pokrycia w rzeczywistości.

Pozdrawiam,
radek
Shah
Klubowicz

Silnik: 1.6 Z16XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia