Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

skrzynka bezpieczników

Moderatorzy: piotii, miranda

Re: skrzynka bezpieczników

Postprzez bercik » 9 kwi 2014, o 22:26

Wygląda na to, że dzięki drahe udało mi się odtworzyć właściwe zmostkowanie modułu z samą skrzynką. Poprzednio pisałem o mostkach na wszystkich pinach i błędzie w zakładce bc komputera. W tej chwili mam wątpliwości gdyż po wyjęciu modułu wykryłem podwinięty 1 pin i to prawdopodobnie była przyczyna. Po wyjęciu modułu spróbowałem połączenia jak na fotkach 230 do 235 dysk google link w poprzednim poście. Po podłączeniu wydaje się , że wszystko w porządku. Jeśli koledzy mają rozebraną lub chociaż wyjęty moduł taką skrzynkę prosiłbym o potwierdzenie. będę spał spokojniej.Moja skrzynka to HB. Podpowiedź dla kolegów szukających kierunków . Zdjęcie 235 - patrząc od lewej na założone mostki 1-kierunek LP 2 -kierunek PP 3-kierunek Lboczny 4- kierunek Pboczny dalej chyba światła ostatni właśnie który się podwinął paliwo.
Życzę abyście nie musieli tam zaglądać.
pozdrawiam
bercik
Kierowca

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Re: skrzynka bezpieczników

Postprzez bercik » 9 kwi 2014, o 22:32

nie napisałem jeszcze , że widoczne białe kropki na pokrywie fot 230,231 przy gnieździe na moduł oznaczają miejsca zmostkowanych pinów w tej wersji (HB) na drugiej fotce widać same piny i mostki fot 234,235
bercik
Kierowca

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Poprzednia strona

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia