przez Kapelusznik » 26 cze 2014, o 21:27
Przewód dzwi -słupek jest napewno dobry.
Ale co następuje, może się komus przyda, mianowicie:
Do działania elektrycznych szyb jest używane 2 obwody,inaczej 2 zasilania, jeden sterowniczy, drugi roboczy, za roboczy odpowiada zasilanie przychodzace od bezpiecznika nr1 w bagazniku, za serowniczy obwod niestety póki co nie wiem, ale jest to podejrzewam prawdopodobnie któryś z bezpieczników 7,5 A na którym napiecie pojawia się gdy kluczyk jest w pozycji zapłon.
Teraz najważniejsze pytanie do speców:
Z której skrzynki bezpieczników jest zasilany panel przycisków szyb/ustawiania lusterk.
Wiem że zasilanie ma być na czarnym przewodzie,29 pin w kosce. Po podłaczeniu "sztucznego" zasilania w to miejsce pojawia się podswietlanie oraz szybki z lusterkami działają poprawnie, pojawia sie również podswietlanie na przycisku od pasażera więc wynika z tego ze przewód słupek-dzwi jest dobry.
Niestety nie wiem skąd przychodzi czarny przewód zasilajacy owy moduł przyciskow. Wiec wielka prosbą o podanie, niechcę bez potrzeby rozbierać auta, tym bardziej że projektanci się niepopisali i wiele pierdół ulega uszkodzeniu podczas takich rozbiórek.