Moderatorzy: piotii, miranda
przez xkuzax » 13 sie 2014, o 19:27
Cześć wszystkim! Mam takie pytanko. Chciałbym w przyszłości w swojej astrze zamontować zderzak przedni od wersji OPC i tu pojawia się pytanie. Czy ktoś wie czy gdzieś dostanę lub jak zrobić by był podobny do tego na zdjęciu poniżej? Zależy mi na tym by zlikwidować miejsce pod tablicę rejestracyjną. Tak wiem będą gadki że nie przejdzie badań itp. Chociaż słyszałem że w przepisach nie ma opisanego miejsca tablicy z przodu po prostu ma być widoczna i tyle ale mniejsza o to tym się nie przejmuję. Na allegro są do wersji opc wyłącznie z miejscem pod tablicę. Mam nadzieję że ktoś pomoże czekam na sensowne odpowiedzi!
-
xkuzax
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.8 Z18XE
przez Krisu » 14 sie 2014, o 20:49
Przednia tablica ma być w miejscu konstrukcyjnie do tego przeznaczonym (najczęściej środek zderzaka). W Alfach jest to po lewej.
§ 25. 1.
Właściciel pojazdu umieszcza na pojedzie tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych...
Do tego to, co Ciebie interesuje
§ 25. 6.
Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu.
Czyli choćbyś się zes*ał to musisz wykombinować jak ją zamontować z przodu na zderzaku.
-
Krisu
- Kierowca
-
Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia