Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Problem z elektryką pomocy pomocy

Moderatorzy: piotii, miranda

Problem z elektryką pomocy pomocy

Postprzez spokobaziu » 27 wrz 2014, o 15:58

Witam prosze o pomoc .Więc od jakiegoś czasu zaświeciło sie światło przeciw mgielne tylnie nawet po zgaszeniu auta stale się świeci.dzisiaj gdy chciałem odpalić moja astre usłyszałem dziwne stuki z okolicy bezpieczników w komorze silnika ,zaraz po tym zgasły kontrolki świateł oraz zanikł sygnał otwartych drzwi,jak włoze kluczyk to swiatła zapalaja sie automatycznie a posiadam włacznik manualny swiateł nigdzy tak niebyło a na dodatek zaraz rozładowało akumulator dodam iz posiadam astre z 2006 r 1.6 benzyna 105 koni twinport bardzo prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!
spokobaziu
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: Problem z elektryką pomocy pomocy

Postprzez drahe » 1 paź 2014, o 07:20

Do sprawdzenie moduł z bezpiecznikami w komorze silnika.Najlepiej wytargać go całkowicie, sprawdzić czy nie ma wilgoci w tych dużych wtyczkach pod nim, sprawdzić masę.To na początek.
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Re: Problem z elektryką pomocy pomocy

Postprzez spokobaziu » 8 paź 2014, o 20:07

dziekuje za pomoc:D
wiec problem tkwił w zawilgociałej lampie tylnej
zostal zresetowany komp. oraz osuszenie lampy i autko śmiga jak nigdy wczesniej
nieobyło sie bez kosztow ale powiem ze warto było autko kreci sie jak nigdy wczesniej !!!!!!!!.
Niebawem test do przejechania 2500 km na 2 podejscia :D
spokobaziu
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia