Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Podświetlenie przycisków na kierownicy

Moderatorzy: piotii, miranda

Podświetlenie przycisków na kierownicy

Postprzez vitay » 17 sty 2015, o 23:45

Witam, kupiłem niedawno astre 3 h, 2007r i ostatnio w nocy zauważyłem że przy przekręceniu kluczyka na 0 wszystko pogaslo, natomiast zostały tlące się przyciski na kierownicy(trochę mrugają). Nie mam tego z kim skonsultować wiec dajcie znać czy to normalne czy to może jakiś błąd, bądź problem z bezpiecznikiem? Jeżeli było coś podobnego na forum poproszę link, bo mi nic nie wyszukało zbliżonego, dzięki z góry!
vitay
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: Podświetlenie przycisków na kierownicy

Postprzez mateusz » 18 sty 2015, o 10:07

hej, predzej cos z stykami, kable. bo jakby bezpiecznik poszedl to nie masz nic.
mateusz
Weteran

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Postprzez wojtak » 18 sty 2015, o 15:15

Sprawdź jeszcze przyciski od sterowania szybami - prawdopodobnie będziesz miał to samo :). Nie przejmuj się. Ja mam tak samo i olałem temat 1 dzień po zakupie samochodu ;). Generalnie poboru dużego nie ma, więc aku nie rozładujesz, a po za tym to minimalne podświetlenie całkowicie zgaśnie po krótkiej chwili.
wojtak
Klubowicz

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTL

Postprzez vitay » 18 sty 2015, o 20:59

O akumulator sie nie boje, prędzej żeby jakieś poważniejsze zwarcie sie nie zrobilo
vitay
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia