Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

skrzynka bezpieczników

Moderatorzy: piotii, miranda

skrzynka bezpieczników

Postprzez bercik » 3 kwi 2014, o 12:00

Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem ASTRY 3. Co prawda jeszcze nie pojeździłem nią , a już mam problemy. Potrzebuję rozpiskę pinów sterownika skrzynki bezpieczników HB pod maską silnika bsi cienkie bolce od nr 18-51.nie wiem które są połączone z pinami samej skrzynki ? . Po rozebraniu nie pamiętam niestety gdzie były połączenia.
bercik
Kierowca

Silnik: 1.3 CDTI Z13DTH

Re: skrzynka bezpieczników

Postprzez drahe » 3 kwi 2014, o 12:47

Zapodaj zdjęcie o co ci dokładnie chodzi.Tej skrzynki nie da się źle włożyć ewentualnie źle złożyć.
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez bercik » 3 kwi 2014, o 13:14

dziekuję za zainteresowanie tematem.chodzi o te piny igiełkowe modułu polaczone wciskowo z plytą poprzez spinki . Które trzeba polaczyc z plyta . jest ich 29 a złaczek 25 niestety wysypały się przez niewłaściwe rozbieranie.link do zdjęć https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
bercik
Kierowca

Postprzez drahe » 3 kwi 2014, o 13:22

To podaj jeszcze email i hasło żeby sobie zobaczyć to zdjęcie :lol:
Wrzuć to na fotkę czy coś podobnego.
drahe
Weteran

Postprzez bercik » 3 kwi 2014, o 13:27

przepraszam za bład . Tu jest udostępniony https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
bercik
Kierowca

Postprzez drahe » 3 kwi 2014, o 13:41

Rozbierałeś skrzynkę i te piny w dolnej części ci się rozsypały??Nie wiem jak to zrobiłeś ale musiałeś być wyjątkowo nieostrożny.Gdzieś mam zdjęcie z rozbiórki tej skrzynki jak znajdę to wrzucę linka.Nie wcześniej niż jutro niestety :(
drahe
Weteran

Postprzez bercik » 3 kwi 2014, o 14:02

Super . Będę bardzo wdzięczny tylko jest to jak pisałem skrzynka HB 50k 008 668-38. Masz rację co do ostrożności . Niestety nie wiedziałem , że to ważne. Człowiek uczy się całe życie i tak mało wie
pozdrawiam
bercik
Kierowca

Postprzez drahe » 4 kwi 2014, o 07:52

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety więcej zdjęć nie posiadam.
drahe
Weteran

Postprzez bercik » 4 kwi 2014, o 09:18

dzięki za te fotki . Mam jeszcze pytanie jaki tam był silnik na zdjęciach brak pinów do kilku przekaźników między innymi podgrzewania paliwa . Na wygląd podobna ciekawe czy moduł ma takie same połączenia. Spróbuję tak podłączyć i zobaczymy jaki będzie efekt. odezwę się w poniedziałek i potwierdzę wyniki.
pozdrawiam
bercik
Kierowca

Postprzez bercik » 7 kwi 2014, o 20:59

jestem ponownie .
niestety przy podłączeniu jak na 2 fotce ( zdjęcie mojego z opisem na jednym ze zdjęć dysk google link)
nie działa lewy przedni kierunkowskaz. Pozostałe funkcje wydają się być ok. Po konsultacjach z servisem zajmującym się podobnymi sterownikami nie uzyskałem pomocy. Technik zaproponował połączenie wszystkich pinów jednak efekt był taki , że nie działał rozrusznik i na komputerze w zakładce BC zamiast cyfr z ilością paliwa pojawiły się literki F (zasięg,zużycie bc1,bc2i inne gdzie podaje ilość paliwa). Wracam do punktu wyjścia jutro dalsze próby.
Drahe dziękuję za pomoc widać , że już jestem blisko. Bez Ciebie miałbym duży problem.
Ostrzeżenie dla wszystkich zamierzających podobne działania na skrzynce. Trzeba pisać lub robić fotki
kilka zdjęć dołożyłem a po właściwym zmontowaniu dodam nowe z opisem
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
bercik
Kierowca

Następna strona

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia