Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum


Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Części do Opla Astra H

Rodzaje wyświetlaczy

Moderatorzy: piotii, miranda

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez AdamGdansk1 » 12 gru 2017, o 17:24

Moje radio CD30 też ma wejście AUX. Pomyślę nad zmianą na ten zestaw, albo zamontuję zwykłe radio 1 DIN (ramkę i kable już mam).
AdamGdansk1
Kierowca
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 gru 2017, o 15:06
Silnik: 1.6 Z16XER


Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez kodzak300 » 17 mar 2018, o 12:10

Witam ,

Posiadam Astra H 2007 1.9 Cdti 120 PS

Radio BiD , kierownica muli .

Teraz pytanie :D

Czy mam możliwość zmienienia radia na CD70 z navi , Bluetooth , i aux ?

Przede wszystkim zależy mi na bh . Czy jeżeli zakupie radio cd70 i styk do aux to spasuje do samochodu ?
Na co powinienem zwrócić uwagę ? I czy w ogóle jest to dobry pomysł ?

Proszę o sensowne odpowiedzi :)

Pozdrawiam Łukasz
kodzak300
Nauka jazdy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 17 mar 2018, o 12:03
Silnik: 1.9 CDTI Z19DTJ

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez Patrykus » 17 mar 2018, o 22:11

Przede wszystkim cd70 musi posiadać w sobie aux, nie wszystkie mają a wiąże się to z dokładką paru elementów elektronicznych w radiu i nie wiem czy warto ponieważ jakość sygnału jest słaba, robiłem takie czary z 4 lata temu i byłem zawiedziony , kolejna sprawa na którą należy zwrócić uwagę to zakup uzywki z kodem PIN lub wylogowane , jak liczysz na navi z tego radia to dawno nie było aktualizacji map, opel wypiął się w tym kierunku , ostatnie które sa dostępne obejmują tylko płyty DVD do radia DVD90, sorry ale prowadzenie tą navi d....y nie urywa, lepszy sposób to na smarfonie, przynajmniej zawsze aktualna i za grosze, mam na myśli ori automapę lub darmowy yanosik
Patrykus
Starszy klubowicz
 
Posty: 481
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez kodzak300 » 18 mar 2018, o 09:28

Dzięki :) rozwiałeś moje wątpliwości . Powiedz mi jeszcze jak sprawdzić czy moje radio posiada wejście aux ? Czy istnieje jakiś atapter ?
kodzak300
Nauka jazdy
 
Posty: 2
Dołączył(a): 17 mar 2018, o 12:03
Silnik: 1.9 CDTI Z19DTJ

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez hevimental » 18 mar 2018, o 09:33

kodzak300 napisał(a):Dzięki :) rozwiałeś moje wątpliwości . Powiedz mi jeszcze jak sprawdzić czy moje radio posiada wejście aux ? Czy istnieje jakiś atapter ?


Jak wysuniesz radio to będziesz miał naklejkę z opisem pinów.
Adapterów nie ma.
Avatar użytkownika
hevimental
Starszy kierowca
 
Posty: 41
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 06:10
Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez Patrykus » 18 mar 2018, o 15:56

Najpewniejszy sposób na sprawdzenie aux to jego aktywacja fejsem, później wejście na radiu w aux - jeżeli będą dźwięki typu pyk-pyk tzn. nie ma aux, jakoś tak to było , chyba nic nie pokręciłem
Patrykus
Starszy klubowicz
 
Posty: 481
Dołączył(a): 14 wrz 2016, o 13:23
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez Miszel » 25 mar 2018, o 17:39

Witam czy wie ktoś jak rozjaśnić wyświetlacz, żeby był widoczny podczas jazdy ? Gdy gaszę światłą to jest ładnie widoczny ale gdy już palą się światła i jadę to przy dużym nasłonecznieniu nic nie widać.
Z góry dziękujęza pomoc :)
Astra H kombi 2007r 1.4 benzyna szaro-niebieski Metro
Miszel
Nauka jazdy
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 mar 2018, o 12:20
Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez hevimental » 25 mar 2018, o 18:18

Regulacją podświetlenia zegarów regulujesz też wyświetlacz.
Avatar użytkownika
hevimental
Starszy kierowca
 
Posty: 41
Dołączył(a): 28 mar 2017, o 06:10
Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez Grzegorz__1876 » 31 maja 2018, o 21:40

Mam problem ze zmianą wyświetlacza TID na BID i tu rodzi się pytanie czy nie każdy BID pasuje do danego rocznika Astry H (2008r.) czy coś namieszałem?

Zakupiony i przełożony BID serii AY daje efekt migającego "radio safe" czy poprawnie bo nie jest wylogowany pokazuje informacje z radia i temperaturę ale przekłamuje ładowanie w menu testowym napięcie ładowania ...

W celu wylogowania tego wyświetlacza zapodałem mu eprom z wylogowanego BID-a KR (nie znalazłem wylogowanego pliku do serii AY) z sieci i poprawnie go zalogowałem w samochodzie na własny car pass ale zamiast temperatury ma literkę "F" czyli jakiś błąd którego nie mogę skasować i dalej przekłamuje napięcie ładowania ... Zmieniałem indeksy ale nic to nie dało...
Da się coś z tym zrobić czy wgrać w niego oryginalny wsad i pozbyć się go a jeśli tak to jakiej serii mam szukać do swojeog auta?


Oryginalny TID któy w TEST MOdE pokazywał poprawnie napięcie ładowania ma opis AF 13255823...

Wgrałem do BID-a eeprom ze zgodnej wersji to jest AY i poprawnie zalogowałem i pracuje już prawidłowo... Jedyny mankament to w TEST MODE parametr V30: czyli napięcie ładowania lub napięcie akumulatora zaniża o 0,7V tym samym DIMM: jest "none" da rade coś z tym zrobić??? Nie wiem czy męczyć ustawienia czy po prostu ten tym w moim aucie tak już będzie?
Grzegorz__1876
Nauka jazdy
 
Posty: 4
Dołączył(a): 31 maja 2018, o 21:25
Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Rodzaje wyświetlaczy

Postprzez pavvel89 » 7 lip 2018, o 11:31

Chcialbym wtracic swoj watek, moze ktos pomoze.
Mam wyswietlacz GiD auto z konca 2009. wyswietlacz jest 2 liniowy. Czy lub jak moge zmienic na 3 liniwoy.
Dodam ze wchodzac do BC nie pokazuje mi TC RC itd itp.
Czy moze kwetia wgrania nowego softu (aktualniejszego)
Z gory dzieki za pomoc!
pavvel89
Nauka jazdy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 18 maja 2018, o 17:42
Silnik: 1.4 Z14XEP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 15 gości

stat4u skocz.com - Najwiekszy Katalog Stron www
Dziękujemy za wsparcie naszego forum firmie KodIT Usługi Informatyczne - Odzyskiwanie danych Poznań.