Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

nie działający prędkościomierz

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

nie działający prędkościomierz

Postprzez hansolo » 17 maja 2015, o 11:34

Witam wszystkich, mam problem z moją asterką 1,9cdti 120KM, prędkościomierz nie pokazuje prędkości, obstawiam, że padł czujnki prędkości ale czytałem, że wtedy wyskakuje kontrolka ABSu a u mnie nie wyskoczyła, więc sam już nie wiem, jeżeli macie jakieś pomysły to proszę o pomoc :)
hansolo
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: nie działający prędkościomierz

Postprzez Rafal_12 » 18 kwi 2016, o 15:58

Witam, mam taki sam problem w 1.7 DTH - przestaje działać licznik prędkościomierza. Tzn. nie działa przez jakiś czas a potem się załącza, albo nie działa a po załączeniu zaniża prędkość, a po ponownym włączeniu działa OK. Na wyświetlaczu w trybie serwisowym prędkość jest pokazywana OK.

Czy ktoś miał podobny problemy? Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedź co to może być.

Pozdrawiam,
Rafał
Rafal_12
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: nie działający prędkościomierz

Postprzez umek19 » 19 kwi 2016, o 23:22

spotkałem się , że padały liczniki więc można podmienić na chwile z innej astry
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Napęd, silniki diesla