przez umek19 » 8 sty 2016, o 03:44
to ja nie wiem już nic, miałem astre g 1,7 dth i kontrolka od świec była tylko w zimie , teraz mam astre h 1,7cdti i kontrolki nie widziałem( samochód stoi w garażu), podłączyłem kabel i sprawdziłem kontrolka jest i działa( świeci podczas testu kontrolek), sprawdziłem przekaźnik- po aktywowwaniu jest zasilanie na świecach, sprawdziłem bloki rozruchowe po przekręceniu stacyjki na chwile pokazuje, że zasilanie świec włączone ale w tym czasie nie widać kontrolki,sprawdziłem czujnik temperatury i wygląda , że pokazuje dobrze, kostki z czujnika temperatury przy termostacie nie udało mi się zdjąć bo ktoś założył dodatkowo opaskę, wyjąłem przekaźnik od świec i poszedłem do kolegi do astry g która stała na podwórku i założyłem swój przekaźnik - przekaźnik działa i kontrolka u niego się zapala, wróciłem do domu podłączyłem przekaźnik i kontrolki jak nie widać tak nie widać, pytałem się żony , która jeździ tym samochodem i też kontroli tej nie widziała, szukałem na innych forach i ludzie piszą , że po zdjęciu kostki z czujnika temperatury zapala się tylko na chwile, błędów brak w sterownikach
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.