Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Astra 1.7 DTJ błąd ECN 009366

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Re: Astra 1.7 DTJ błąd ECN 009366

Postprzez szmic » 8 lis 2015, o 19:39

Nie wiem czy dobrze się rozumiemy odnośnie softu, ja mam najnowszy i niestety kontrolka świec nie miga podczas wypalania, jedyna opcja to po kilkukrotnym przerwaniu wypalania
szmic
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Postprzez juanito14 » 9 lis 2015, o 06:23

Ok softu nie zaszkodzi wgrać a i tak będę musiał diodę zrobić. A dzis odpaliłem auto i rzadna kontrolka się nie świeci ale EGR nie zaszkodzi wyczyścić. Ok jeszcze raz dzieki za wskazówki.
juanito14
Kierowca

Postprzez juanito14 » 18 kwi 2016, o 18:40

Odrgrzeję temat. Listwy nie kupiłem bo ktoś mi sprzed nosa dmuchnął ale mniejsza. Samochód od grudnia nie przeszedł w tryb awaryjny ani razu dopiero teraz bolączka powróciła. Po drodzę była regeneracja turbo i z ciekawości wypiąlem też zawór SCV bo wycztałem gdzieś że to może być to jeśli nie to proszę o wskazówki i nakierowanie bo mało przyjemne jest gdy się chce jechać a ona czasami od 2000 obr. traci moc i samochód z kluczykiem :evil: . Ostatnio na zjeździe z ronda zapaliła się kotrolka trakcji i samochód zgasł a ludzie trąbili nie jest to przyjemne uczucie. Proszę pomóżcie.

PS. Ostatnio mechanik mi powiedział że mam zaśniedziałe luty na płytce kompa, w listopadzie 2014 niby było to robione przez innego oni w sumie podmienili nie pamiętam :roll: czy to też ma coś z tym wspólnego.

Pozdrawiam
juanito14
juanito14
Kierowca

Poprzednia strona

Powrót do Napęd, silniki diesla