Witaj, astra 2006 1,6 XEP. pięknie czyta, parę zamrożonych okienek jest, ale poza tym ok, na dołaczonym do OPcom,a kabelku nie żmigało, wgraj inny program, może ruszy jak u mnie, pozdrowinonka
a koledzy jest szansa żebyście się podzielili oprogramowaniem, bo sam kabel mam, ale on nic nie daje, a płyta która została do niego dostarczona okazała się pusta. a te wszystkie op-comy china clone to guzik dają.
ale te wszystkie op-cony typu china clone nie działają. a ten ze strony op-com.pl jest sprzężony w jakiegoś typu interface który kosztuje 3 tyś, dlatego, na liczyłem na pomoc na forum, bo już dziesiątki tych chomików przewaliłem i nic,
Op-clon ,china mi działał. Ściągaj z chomika a nie gdzieś od dealera - adako. Na początku także się motałem - teraz wszystko gra po can i na starszych.
Nie pamiętam dokładnie od kogo zasysałem , jak znajdę to coś podpowiem.
W temacie mowa o tech'u i opcomie a co z ELM'em ? Potrzebowałbym interfejsu tylko i wylacznie do skasowania bledów (ew. info z ktorego czujnika pochodzi blad) - TYLKO TYLE. Kiedyś na jakimś forum dokopałem się do opini, ze ktos w AH to robił właśnie ELM'em. Może ktoś z kolegów na tym forum miał z tym interfejsem jakieś dośw.? Ew. ma do sprzedania OP-COM'a (made in china ) to byłbym zainteresowany, szczególnie Wrocław.
No to ja powiem - że na eBay czy aliexpress (25$ ?) kupisz działającego OP-clona którym można trochę w autku zamieszać. Poradniki co i jak oraz polską wersję ściągniesz przy "odrobinie" wysiłku.
ELM - Ci zaraz się okaże niczym po pierwszych podłączeniach. Daj mi wiarę .