Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Czyszczenie EGR

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Czyszczenie EGR

Postprzez brit3101 » 19 lut 2016, o 22:10

Siema, mam pytanie odnosnie czyszczenia zaworu EGR.
Może jest tu ktoś z Opolskiego lub okolic Opola kto mógłby polecić kogoś kto czyści zawory EGR w Astra H GTC 110kw(150KM) ?

Jako, że sam słabo znam się na mechanice - a podejrzewam że mam zawalony EGR (auto traci moc powyżej 3500 obr/min ), dodam że jestem świeżo po wywaleniu DPF bo najpierw go podejrzewałem ;)
Wiem że warsztaty czyszczą EGR , ale cena tej usługi sięga prawie kosztów nowego - więc to mnie powstrzymuje ;)
Może jest ktoś, kto chciałby pomóc za jakąś niedużą opłatą? ;)

Ktoś coś? ;)

Z góry dzięki za pomoc ;)
brit3101
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: Czyszczenie EGR

Postprzez Tomeck88 » 30 kwi 2016, o 10:37

Witam. Niestety przy EGR nie pomogę zbytnio ja w Szczecinie u znajomego czyściłem nie wiem jak to robili ale pomogło koszt ok 100zł.
Mam pytanie odnośnie DPF gdzie robiłeś za ile i jak auto spisuje się po.
Ja w mieście wypalam co 150-200 km i dopiero wyprowadzenuie na autostradę pomaga mu statyczne nic nie przynosi ulgi. :cry:
Tomeck88
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Postprzez brit3101 » 30 kwi 2016, o 14:20

Ja robiłem u mnie w okolicy (woj. Opolskie) :) Auto po wyrzuceniu chodzi o niebo lepiej - więcej mocy i żadnych problemów ;) Minimalnie bardziej kopci, ale to nie problem :) Ja zapłaciłem 1000zł i problem z głowy ;)
brit3101
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Postprzez Tomeck88 » 30 kwi 2016, o 19:08

Ja się jeszcze nie zdecydowałem ale wypalanie co 200 km to słaby komfort. Obawiam się tylko przeglądów bo podobno czystość spalin może być podwyższona u nie przejdzie przeglądu ale opinie są różne. Dzieki za opinie pozdrawiam
Tomeck88
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTR

Postprzez umek19 » 1 maja 2016, o 11:11

jesli masz 1,9 cdti to egr moge pomóc ci wyczyscic, potrzeba klucz 10, umbus wiertarka i mlotek , wiertlo, egr bedzie jak nowy
tu masz jak go wyjać https://www.youtube.com/watch?v=Y39iNHeinGQ , nastepnie polecam wywiercic dziure w egr od tylu i wybić trzpień, wyczyścic i złożyć bedzie jak nowy na jakies 2-3 lata starczy takie czyszczenie
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Napęd, silniki diesla