Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Wymiana deski nie pali silnik

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem wysokoprężnym.

Moderator: piotii

Wymiana deski nie pali silnik

Postprzez Maniolo » 5 maja 2016, o 19:03

Witam
Ostatnio przytrafiła mi się mała kolizja i uszkodzilem moja astre. Wystrzelily mi poduszki pasażera i kierowcy. Od czego zacząć wymianę tych podzespołów. Drugi większy problem jaki mam to taki ze nie pali mi silnik. Czy jest jakaś zależność między wystrzalem poduszek a problemem z odpaleniem. Gdy wsadze kluczyk od razu włączają się awaryjne i świeci się podsufitka
Maniolo
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Re: Wymiana deski nie pali silnik

Postprzez umek19 » 14 maja 2016, o 00:46

zacznij od skasowania crash daty w sterowniku airbag, jak mrugaja awaryjne to tak bedzie to je wyłącz awaryjnymi- bedziesz musiał to robic tak długo zanim skasujesz crash date, A pasy nie strzeliły? A w tym silniku to wszystko całe, sprawdz błędy, odłącz na chwile akumulator o ile jest dobry.
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Postprzez Maniolo » 17 maja 2016, o 17:00

Silnik cały. Co do skasowania crash daty to raczej będzie ciężko próby podłączenia do komputera okazały się bezowocne. Komputer diagnostyczny nie wykrył komputera samochodu. Awaryjne się zaliczają i trzeba dwa razy wcisnąć guzik żeby je wyłączyć. Jak Można sprawdzać czy komputer jest cały czy zapisany crash data może odciąć zapłon? Ogólnie nie odpala
Maniolo
Nauka jazdy

Postprzez umek19 » 18 maja 2016, o 10:31

sprawdz bezpieczniki, komputer jest w lewym przednim nadkolu , miedzy zdeżakiem a kołem, z czym sie łączyłes ze sterownikiem silnika czy airbag? crash data może zgasić samochod po wypadku ale powinno dać sie go odpalić, jak padł komputer silnika to nie bedzie jazdy, awaryjnymi mruga sterownik airbag jak tam " posprzatasz to nie bedzie mrugał
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Postprzez Maniolo » 18 maja 2016, o 17:26

Liczyłem się z komputerem silnika. Podczas kolizji komputer dostał lekkiego strzała. sterownik airbag to wymienilbym na nowy gdy już uporam się z silnikiem. A czy jak bym kupił identyczny komputer to mógłbym sprawdzić czy silnik odpali? Dodam też że po przekreceniu stacyjki poziom paliwa spada na 0
Maniolo
Nauka jazdy

Powrót do Napęd, silniki diesla