Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Spryskiwacze reflektorów Astra H 2006 - co z silniczkiem?

Moderator: piotii

Spryskiwacze reflektorów Astra H 2006 - co z silniczkiem?

Postprzez piotrekpoznan » 16 cze 2016, o 10:33

Witam, Jakiś czas temu ukradli mi z samochodu spryskiwacze reflektorów i osłony do nich. ASO i inne niezależne sklepy z częściami powiedziały, że muszę kupić Silniczek i dyszę spryskiwacza + osłonę/nakładkę. Koszt to ok 1000 zł. Auto było ubezpieczone AC więc zgłosiłem szkodę. Ubezpieczyciel wypłacił mi odszkodowanie ale nie uwzględnił Silniczka Spryskiwaczy, gdzie wszyscy dookoła twierdzą,że też muszę go kupić bo jest integralną częścią dyszy. I tu moje pytanie czy ten silniczek faktycznie jest niezbędny czy tylko skradziono dysze a silniczek jest pod zderzakiem i nowe dysze należny wcisnąć w odpowiednie otwory? Jeśli są niezbędne to będę się odwoływał.
Z góry dzięki za pomoc!
Załączniki
1.jpg
1.jpg (218.7 KiB) Przeglądane 5864 razy
piotrekpoznan
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Spryskiwacze reflektorów Astra H 2006 - co z silniczkiem

Postprzez umek19 » 28 sie 2016, o 22:25

jakieś głupoty, silniczek jest w zbiorniczku (drugi silniczek od spryskiwaczy reflektorow), moim zdaniem potrzebujesz tylko spryskiwacze plus zaslepki(podobno pasuja od wersji bez spryskiwaczy tylko trzeba cos odciąć
Białystok. Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć – nie liczy się.
umek19
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH

Powrót do Pozostałe