Witam serdecznie Moje auto to opel astra h 1.9 cdti 150 km 2005r.
Mój problem wygląda następująco. W samochodzie został zregenerowany zestaw koła dwumasowego, oraz skrzynia biegów (wymienione łożyska, 2 tuleje sztywne, zalany nowy olej) skrzynia przeszła regulację wg zaleceń pana który ją naprawiał. Dodatkowo wymieniłem wysprzęglik (odpowietrzony), pompkę sprzęgła, łożysko oporowe, czyli praktycznie wszystko co się dało zrobić w tym temacie jest załatwione. Pomimo tych zabiegów biegi 1, 2 oraz wsteczny chodzą bardzo, bardzo ciężko. Z innymi biegami jest o wiele lepiej. Stawiają opór, ale nie przeszkadza to zbytnio w jeździe.Zapomniałem dodać, że na zgaszonym silniku biegi wchodzą super. Pan, który zajmował się skrzynią mówił o docieraniu się skrzyni przez ok 2000 km, ale to jest nie możliwe, żeby sytuacja wyglądała tak tragicznie. Po przejechaniu powiedzmy 30 km na parkingu wbicie wstecznego o ile mi się to w ogóle uda trwa 3 minuty. Mało tego. Gdy auto ma wbity bieg i jest wciśnięte sprzęgło samochód delikatnie sie toczy. Nie chcę jeździć, bo boję sie że znowu coś się zepsuję. Bardzo proszę o pomoc. Cała ta zabawa wraz z robocizną kosztowała mnie ok. 4000zł a dalej auto nie jeździ jak powinno. Nie mam już siły do tego samochodu...