Witam jestem nowy więc pozdrawiam wszystkich. Wczoraj zakupiłem córce Opel Astra H 1.6 benzyna 2006 rok. Mam więc kilka pytań.
1. Mam lusterko fotochromatyczne (rozkodowałem vin więc wiem). Na jakiej zasadzie działa.
2. Co to za światełko przy tym lusterku do czego służy.
3. Auto ma automatyczne światła i czujnik deszczu. Jak te światła działa na jakiej zasadzie czy muszę ustawić na auto w nocy i wtedy się zapalają???. W dzień natomiast ta opcja nie działa. Czy czujnik deszczu działa jak jest włączona opcja auto w światłach???, jeżeli nie to jak go uruchomić. Wczoraj padał deszcz, ale wycieraczki się nie włączały.
4. Komputer jest jakiś ubogi chyba. Pokazuje tylko datę, temper. na zewnątrz i stację radiową. Czy jest jakaś możliwość włączenia większej ilości opcji, tak jak np w vectrze c.
5. Zaparowuje jedna lampa z tyłu co jest przyczyna co można zrobić żeby to zlikwidować.
6. Chcę kupić alufelgi. Mam koła letnie 16 cali z oponami. Chcę wymienić felgi stalowe na alusy. Tylko na jaki rozstaw śrub.
7. Jak wygląda sprawa korozji w tym modelu.
9. Czy istnieje możliwośc zmiany języka na angielski z niemieckiego, jeżeli tak to w jaki sposób.
8. Ostatni temat na co zwracać uwagę w eksploatacji auta, jakie sa przypadłości i usterki charakterystyczne dla tego modelu.
Wiem, że sporo tych pytań, a;le jeżeli ktoś chciałby poświęcić swój cenny czas to bardzo dziękuje i pozdrawiam Sebastian.
Widzę, że nie ma chętnych do analizy moich pytań. Może w poniedziałek będzie więcej chętnych. Będę cierpliwie czekał. Z góry dziękuje.