przez Rzuuf » 12 gru 2018, o 21:01
Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem zarówno forum, jak i Astry H, który kupiliśmy 3 tyg. temu dla żony.
Dziś chciałem wymienić mieszek lewarka zmiany biegów i narobiłem sobie kłopotu z lewarkiem. Wcześniej szukałem porad na ten temat w sieci i zgodnie z nimi podgrzałem gałkę lewarka suszarką, a następnie usiłowałem ściągnąć do góry. Nie jestem siłaczem, ale zamiast ściągnąć samą gałkę wyrwałem cały lewarek z oboma jabłkami. Na dole został nieuszkodzony plastikowy koszyczek z zaczepami po bokach. Sama wymiana mieszka nie okazała się tak trudna, jak się obawiałem. Niestety wciśnięcie dolnego jabłka do koszyczka jest dla mnie niewykonalne. Czy to należy zrobić na siłę? Czy należy w jakiś sposób (jak? - bardzo trudno tam w ogóle włożyć rękę, a trzeba równocześnie odchylić dwa plastikowe zaczepy po bokach i czymś wysunąć koszyczek do góry) wyciągnąć ten koszyczek z oprawy i próbować go nabić na jabłko? Czy jestem to w stanie zrobić sam, czy na sznurku muszę jutro jechać do warsztatu?
Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź i poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam.