Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Radio CD50 ??

Moderatorzy: piotii, miranda

Radio CD50 ??

Postprzez przemeqcnc » 2 lis 2013, o 22:26

Witam serdecznie, jestem świeżutkim posiadaczem Astry H kombi ZE18XER, mam ją 10 dni i narazie wszystko jest ok. Mam pytanie dotyczące wymiany radia - obecne CD30 a docelowo chciałbym zamontować CD50 z telefonem, gdyż w poprzednim aucie VECTRA B 2.0 DTI CDX miałem rado z wbudowanym telefonem i bardzo bardzo ułatwiało mi to korzystanie z telefonu podczas jazdy. Poradźcie proszę czy jest sens pakowania kasy w to, czy poza samą wymianą radia (logowanie itd.) jest jeszcze coś co powinienem wiedzieć lub zrobić. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam i dziękuję. Przemeq.
Astra H Kombi Cosmo + Sport 1.6 Turbo Z16LET
przemeqcnc
Kierowca

Silnik: 1.6T Z16LET

Re: Radio CD50 ??

Postprzez Tom Hagen » 3 lis 2013, o 12:08

Poza samą CU będziesz potrzebował duplikatu karty sim ;), i o ile się nie mylę instalację mikrofonu i sam mikrofon. Moim zdaniem fajniejszym rozwiązaniem byłoby CD70 NAVI + UWA i obsługa praktycznie dowolnego telefonu prze BT bez konieczności posiadania dodatkowej karty lub ciągłego wyciąganie z telefonu tej, której obecnie używasz.
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Postprzez przemeqcnc » 3 lis 2013, o 17:13

Witaj, dziękuję za info. W takim razie czy do tego radia z navi trzeba będzie także wymienić wyświetlacz, jeśli tak to czy będzie pasował w miejsce BID`a - bo taki jest teraz? Rozumiem, że UWA i ewentualnie UWB są to jakieś zestawy do telefonu?? Przepraszam za dziwne pytania ale jestem w tej kwestii totalnym świeżakiem. Pozdrawiam.
przemeqcnc
Kierowca

Postprzez Tom Hagen » 4 lis 2013, o 08:36

Nie jestem jakimś super znawcą tematu, ale wydaje mi się na 99%, że wyświetlacz niestety też musiałbyś wymienić na min. GID, ale do CD70 Navi wypadałoby do pełni szczęścia :D założyć CID ;). Oba wyświetlacze będą pasowały w miejsce BID'a. Wystarczy, że będziesz miał ramkę montażową pod dany wyświetlacz dlatego warto ewentualnie kupować komplet, wyświetlacz+ramka.
UWA i UWB są to moduły odpowiadające za obsługę telefonu. Jak już wcześnie wspomniałem UWA robi to przez BT dlatego moim zdaniem jest najwygodniejszy. Z UWB jest trochę więcej komplikacji, bo do tego poza instalacją mikrofonu potrzebowałbyś jeszcze dodatkowo coś takiego:

Obrazek

Do tego jeszcze specjalny uchwyt pod konkretny model telefonu (np.: Nokia 6230/6230i), który wpina się w złącze widoczne na zdjęciu i oczywiście sam aparat telefoniczny. W tym wypadku chyba lepiej jest zainwestować w CD50 Phone ;).
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Postprzez drahe » 4 lis 2013, o 08:38

Musisz wymienić wyświetlacz na co najmniej GID-a.Taki zestaw będzie kosztował min 600 zeta a z kolorowym około 2000 plus koszt UWA które też do tanich nie należy.
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez przemeqcnc » 4 lis 2013, o 21:39

Witam Panowie, dziękuję za szybkie odpowiedzi ale widzę, że zaczyna się z tego robić spora kasa i ostra dłubanka tak więc moje chęci chyba powoli spadają. Ale dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
przemeqcnc
Kierowca

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia