Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Kable do wzmacniacza.....:)

Moderatorzy: piotii, miranda

Kable do wzmacniacza.....:)

Postprzez Wabnyc » 12 lis 2013, o 21:32

Witam,
jestem posiadaczem pięknej Asterki GTC i chciałbym zamontować w niej aktywny subwoofer, stąd moje pytanie czy ktoś na forum ciągnął może wiązkę RCA i Zasilającą do bagażnika? Jeśli tak to która droga będzie najłatwiejsza? Zastanawiałem się czy nie da się przez środkowy kanał (okolice ręcznego), czy raczej konieczne jest rozbieranie progów. Kolejne nasuwające się pytanie to gdzie podłączyć kabelek remote? :(

Pozdrawiam
Wabnyc
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Kable do wzmacniacza.....:)

Postprzez Tom Hagen » 13 lis 2013, o 09:21

Najprościej jest pociągnąć przewody progami. Z rozbieraniem nie ma problemu, bo plastiki są na zatrzaskach. Jednym progiem ciągniesz zasilający, a drugim RCA i remote. Z podłączeniem remote nie będzie problemu jeśli zmieniasz również radio na jakieś lepsze niż fabryczne. Problem zaczyna się jeśli chcesz to spiąć z oryginalnym CU. Koleś podpinał wzmacniacz i suba pod ori radio CD70 NAVI. Wiem, że kupował jakiś wzmacniacz (nie był tani), który wzbudza się po otrzymaniu sygnału z przewodu RCA, a nie z remote, jak to jest w klasycznych wzmacniaczach.
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Re: Kable do wzmacniacza.....:)

Postprzez Wabnyc » 13 lis 2013, o 09:28

Tak tak lecz problem polega na tym iz mam radio cd30 i w najblizszym czasie go nie zmienie....a suba mam aktywnego od tonsila i raczej tez szybko nowego nie bedzie......jakis pomysl na remote?

Edit:
Problem rozwiązany elektryk podpiął remote do przełącznika świateł :) (światła włączają się z automatu przy zapłonie)
Wabnyc
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia