Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

ciemniejący wyświetlacz

Moderatorzy: piotii, miranda

ciemniejący wyświetlacz

Postprzez lino74 » 17 gru 2013, o 00:21

cześć
jak zapalam światła mijania to wyświetlacz (CID wyczytałem na forum że taki posiadam)w moim aucie robi się przyciemniony , jakby czarno biały w dni słoneczne prawie nic nie widac na nim.Czy tak ma być a może jest coś z nim nie tak,dodam że mam auto kilka dni i się słabo orientuje.
pewnie sie tutaj ktoś orientuje w temacie.pozd
lino74
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Re: ciemniejący wyświetlacz

Postprzez Tom Hagen » 17 gru 2013, o 08:46

Normalka. Jest to związane z trybami pracy wyświetlacza (dzień/noc) w zależności od tego czy są włączone światła czy nie. Możesz zmienić te ustawienia w menu radia. O ile dobrze pamiętam (nie chce mi się iść do auta w tej chwili żeby sprawdzić ;)) można ustawić try auto i dwa niezależne od świateł: cały czas dzień (wyświetlacz jasny), cały czas noc (wyświetlacz ciemny). Problem polega na tym, że na jasnym nie da się jeździć w nocy, bo strasznie bije po oczach, a ciemnego przy słonecznej pogodzie praktycznie nie widać ;).
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Postprzez lino74 » 17 gru 2013, o 10:27

konkretna i treściwa odpowiedź,tak jak lubi
Tom Hagen dzięki pozd.
lino74
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTH

Postprzez vitoldo » 17 gru 2013, o 14:14

A po lewej stronie kierownicy nie masz małego pokrętła do ustawienia jasności wyświetlacza w trybie "nocnym"? Ja mam. Jest poniżej małego pokrętła służącego do ustawienia wysokości świecenia świateł przednich.
vitoldo
Kierowca

Silnik: 1.6 Z16XER

Postprzez marko-71 » 8 maja 2014, o 18:35

Witam !!! Mam pytanko do moderatora Tom Hagen ,bo ja posiadam Astrę H z wyświetlaczem BID ,mam ustawione po zapaleniu automatycznie załączanie sie świateł i też mi po zapaleniu przygasają zegary i wyświetlacz czy to też idzie ustawić poprzez radio w tym BID-dzie ? Z lewej regulacje podświetlenia mam na Max.
marko-71
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Postprzez Tom Hagen » 9 maja 2014, o 10:50

Przyznam się szczerze, że nie wiem. Nie wiem jak przy BID'zie wyglądają ustawienia i czy można zmienić ustawienie noc/dzień. Musisz sam pokombinować i sprawdzić czy masz w setup'ie radia możliwość zmiany ustawień wyświetlacza - auto, always day, always night (jeśli jest po angielsku).
Obrazek
Tom Hagen
Klubowicz

Silnik: 2.0T Z20LEL

Postprzez marko-71 » 10 maja 2014, o 10:22

Nie mam tych ustawień :-( Ale dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam !!!
marko-71
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia