Moderatorzy: piotii, miranda
przez dziopsi » 16 lut 2014, o 19:43
Hejka
Czy ktoś próbował może zrobić sobie składane elektrycznie lustra ???
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem podobnego postu na ten temat. Szukałem też na innych forach m.in. AKP i Vectra, na których zamieszczone są jakieś posty w/w temacie.
-
dziopsi
- Nauka jazdy
-
- Silnik: 1.6 Z16XER
przez kliner308 » 27 lut 2014, o 19:45
Siema,
próbować nie próbowałem ale kiedyś dużo szukałem w tym temacie bo chciałem takie zamontować.
Jeżeli chcesz mieć to zrobione tak jak powinno czyli prawie że fabrycznie to sprawa wygląda tak:
-potrzebujesz oczywiście 2 lusterek elektrycznie zamykanych od astry h a jest to koszt około 400zł za sztukę
-należy wymienić panel i przyciski w panelu tam gdzie masz "awaryjne", ten panel to na 6 przycisków i to jeszcze nie jest problem, dużo ciężej znaleźć przyciski bo większość jakie można spotkać to te do podgrzewanych foteli, parkowania, SPORT no i zamykanie drzwi przy czym jeden jest pusty nieaktywny "nieklikalny"
-oczywiście trzeba to jakoś uaktywnić w przez komputer
-nie wiem czy przypadkiem nie trzeba kupić zegarów, które obsługują te przyciski, bo tak samo jak chce się zamontować sam przycisk SPORT to on nie będzie działał tak po prostu tylko potrzebne są odpowiednie zegary a to dlatego aby np wyświetlić info o tym że ESP jest wyłączone
Tyle mam wiedzy teoretycznej, może ktoś ma więcej tej i może trochę praktycznej
-
kliner308
- Kierowca
-
- Silnik: 1.7 CDTI Z17DTH
przez radint » 27 lut 2014, o 20:58
A dlaczego panel? Skoro przycisk składania lusterek jest w tym do regulacji lusterek i podnoszenia szyb?
-
radint
- Starszy klubowicz
-
- Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ
Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia