Witam. Problem taki że po intensywnych deszczach na wycieraczce/dywaniku pasażera jest spora ilość wody. Po eksploracji na ślepo dłonią dotarłem do gąbki która jest pod schowkiem bliżej środka auta, tam gdzie idą wszystkie wiązki elektryczne itp. Była cała mokra - moje pytanie - skąd ta woda??? Czy ktoś miał coś podobnego?
A to napewno jest woda a nie płyn chłodniczy? Takie objawy są jak jest wyciek z nagrzewnicy wtedy jest woda(płyn) na dywaniku pasażera! Proponowałbym najpierw sprawdzić czy nie ubywa płynu chłodniczego.
wyciągnąłem spod schowka takie coś z gąbką (na zdjęciach), nie wiem co dalej, co tam w ogóle się znajduje - dodam że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o samochody...
Załączniki
20140320_173606.jpg (30.91 KiB) Przeglądane 20717 razy
20140320_173557.jpg (26.97 KiB) Przeglądane 20717 razy
dziś ponownie wycieraczka była mokra (po wczorajszym deszczowym dniu), wyciągnąłem schowek i spodnią osłonę z gąbką (patrz photo wyżej), która była mokra. Cała reszta za schowkiem - czysta i sucha??? Wtf - o co kaman??? Proszę o pomoc kogoś kto miał już taki problem
spotkałem się niedawno w swoim aucie z czymś podobnym, z tym że dopiero po odpaleniu samochodu po intensywnych deszczach słychać jakby bulgotanie/syczenie w głębi deski rozdzielczej i dopiero wtedy pojawia się delikatna strużka wody (napewno nie płynu chłodniczego) na dywaniku pasażera z tego samego kierunku