Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Dziwne odgłosy z okolicy bagażnika

Moderatorzy: piotii, miranda

Dziwne odgłosy z okolicy bagażnika

Postprzez mcnolan » 19 lut 2012, o 15:39

Posiadam ASTRĘ H 2010 wersja 5D. Od jakiegoś czasu dochodzą do uszu jakieś dziwne ni to stuki ni skrzypienie z okolicy bagażnika. Wyjęcie półki nie pomogło, wyjecie koła zapasowego też nie, regulacja gumowych dystansów klapy też nie. podczas otwierania klapy słychać jakby zawiasy delikatnie skrzypiały ale nie jestem pewien. Może ktoś z szanownych kolegów spotkał się z podobnym problemem? a dodatkowo może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi spryskiwaczami od Insygni? W czym są lepsze? Pozdrawiam.
mcnolan
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Dziwne odgłosy z okolicy bagażnika

Postprzez borsuk » 19 lut 2012, o 17:54

Spryski z Insignii są mgłowe- co za tym idzie psikają na całą szybę i zużywa się mniej płynu.
borsuk
Starszy kierowca

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

Postprzez andy17d » 20 lut 2012, o 23:01

mcnolan napisał(a):Posiadam ASTRĘ H 2010 wersja 5D. Od jakiegoś czasu dochodzą do uszu jakieś dziwne ni to stuki ni skrzypienie z okolicy bagażnika.

U mnie skrzypiało/stukało tylne oparcie po prawej stronie (miało niewielki luz), co z miejsca kierowcy można było odbierać jako skrzypienie z bagażnika.
andy17d
Moderator

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTL

Postprzez vwarni » 24 mar 2013, o 14:22

Mi przez 1,5 roku coś pukało z tyłu a wszytko było na git!!! Aż w końcu znalazłem winowajce i sam bylem w szoku. Wystarczyło wyregulować zamek tylnej klapy, a konkretnie przesunąć boleć o i tu UWAGA 1 mm!!! Tak panowie jeden milimetr i od tej pory ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) A też szukałem i szukałem i odboje regulowałem i nic. A, to taka pierdoła :)
vwarni
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XER

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia