Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Do czego jest ta wtyczka??

Moderator: piotii

Do czego jest ta wtyczka??

Postprzez astrolot007 » 14 cze 2014, o 19:03

Witam,

Wiecie może do czego jest ta wtyczka?? Ja nie mam nic do niej podłączonego. Na dodanych zdjęciach jest ona zaznaczona w ramce

Dzięki za pomoc ;-)
Załączniki
20140614_144111 - Kopia.jpg
20140614_144111 - Kopia.jpg (162.17 KiB) Przeglądane 6683 razy
20140614_144105 - Kopia.jpg
20140614_144105 - Kopia.jpg (183.7 KiB) Przeglądane 6683 razy
astrolot007
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Re: Do czego jest ta wtyczka??

Postprzez mateusz » 14 cze 2014, o 22:06

prawdopodobnie od alarmu. bo ogladalem u wujka w zosce (ma alarm) to jej nie ma ale ma czujnik otwarcia pokrywy silnika, a ja nie mam alarmu i mam ta kostke.
mateusz
Weteran

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Postprzez astrolot007 » 15 cze 2014, o 08:25

Możliwe że od alarmu, ale ciekawe dlaczego została przez opla tak pozostawiona nie zabezpieczona :P
Dziwnie to wygląda.
astrolot007
Nauka jazdy

Silnik: 1.4 Z14XEP

Postprzez mateusz » 15 cze 2014, o 16:47

z tego co sie dowiedzialem od opla to on ciagnie instalacje ale jesli klient nie chce to nie montuja tego. np tu jest pod alarm, mozesz miec na dole kostke do czujnika plynu spryskiwaczy czy plynu chlodniczego. w tylnich drzwiach (jesli masz na korbke) jest do kostki instalacja pod el. szyby. ale jak wyglada sprawa, np czujnikow parkowania czy cisnienia opon to nie wiem. tak samo jest sprawa z SPORT, mam ten przycisk, wylacza sie nim ESP, ale jak go wlacze to widac roznice w jezdzie (chodzi mi tu o moc i pedal gazu) ale nie posiadam IDS+. i nie wiem czy kable sa pociagniete do tego czy nie. a chcialbym to zrobi bo spotkalem tydz temu kolege ma to samo autko co ja i posiada IDS'a i powiedzial ze to zajebista sprawa, trzyma sie drogi jak nalezy :) ale zeby to zamontowac mam rozbierac pol auta, (albo zeby parktroniki z tylu) to ja dziekuje, bo robocizna wyjdzie wiecej niz montowane udogodnienia. mozna samemu zamontowac cos (ja tak zrobilem z czujnikiem plynu do spryskiwaczy).

podsumowujac widzac wtyczki roznorodne w roznym miejscu a komputer nie widzi bledow to poprostu jest to dodatkowa instalacja pod cos przygotowana. takze nie bac sie tego ze cos wisi i nie wiadomo skad i do czego ten kabelek. niestety pytalem sie opla o plan instalacji do klimy (musialem rurke wymienic a nie wiedzialem jaka kupic) to powiedzial ze to tajemnica serwisowa, wiec tak samo by bylo jakbym chcial plany instalacji z auta zeby posprawdzac co gdzie i jak. moze jakis dobry kolega z forum, ktory pracuje w oplu podrzuci plany instalacji elektronicznej, klimy, itp :) bo jesli chce sie samemu cos zrobic i zdiagnozowac to bylaby to bardzo pomocna informacja :)
mateusz
Weteran

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Powrót do Pozostałe