Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

kabel, infejs diagnostyczny

Moderatorzy: piotii, miranda

Re: kabel, infejs diagnostyczny

Postprzez mateusz » 20 mar 2014, o 22:12

mam tylko prosbe aby ktos kto umie dobrze ang, przetlumaczyl/wytlumaczyl mi to bo ja umiem tak troszeczke i z mala pomoca translatora i prawie wszystko mi sie udalo zrobic. ale zeby miec pewnosc chcialbym miec to wytlumaczone. jakie wy macie ustawienia CAN? co robicie jak instalujecie w jakiej kolejnosci itp. bo wedlug instrukcji rb dobrze a cos mi nie wychodzi...

podlaczylem pod autko i nie potrafie wejsc w parametry silnika. i dolaczam zdj ktory can mam wybrac? probowalem wszystkie i nic ;/ a informacje i rozrywka dziala na MSCAN. a w nadwoziu nie dziala mi immobiliser a dziala SDM, ECC i na SWCAN. jakie roznice sa miedzy poszczegolnymi CAN? jak zrobic zeby moc silnik odczytywac? wersja 1.39
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (46.07 KiB) Przeglądane 6559 razy
mateusz
Weteran

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Postprzez drahe » 21 mar 2014, o 11:46

Interfejs sam wybiera na jakim CAN łączy się z poszczególnymi modułami a w aucie bez magistrali CAN na jakich pinach.
Na 99,9 masz uszkodzony przekaźnik od szybkiego CAN (może być jeszcze inna usterka).Dlatego nie możesz się połączyć z IMMO/CIM i ECU silnika.Z ABS też się nie połączysz :(
Naprawiam takie rzeczy jak coś :D
drahe
Weteran

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez Niechciec » 22 lip 2014, o 19:42

Hej.
Wtrącę się trochę w wątek.
Jedno pytanie odnośnie op-com'a. Jest tutaj tyle informacji, że można się lekko zdezorientować.
Czy możecie mi powiedzieć, czy na HW D3 60//07.10.2010; SW 04.12.2007//CD-83-/00050 standardowa wersja op-com 1.45 da radę ?
Oczywiscie mowię tu o chińskim klonie.

Gdzieś przeczytałem, że mój soft w samochodzie może być blokadą w komunikacji z chinśkim klonem.
Możecie mi pomóc w tym temacie i dać jasną odpowiedź ?

Dodatkowo, czy soft, ktory jest dostarczony z urzadzeniem jest ok, czy szukać osobno innej wersji op-coma (jak tak, to jakiej).

Nie wylewajcie na mnie wiadra pomyj, że od szukania jest wyszukiwarka :)
Można się zdezorientować od ilości informacji, stad sorry jeżeli powieliłem kogoś podobne pytanie wczesniej.

Dzieki z gory za odpowiedź.

podaje swojego maila, gdyby ktoś nie chciał sie afiszować tu na forum - pniechcial@gmail.com
Niechciec
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Postprzez kaliope » 22 lip 2014, o 20:27

mateusz napisał(a):jak dam spr to mam wersje 1.45. tylko kurde nie widzi auta ;/

dlatego trzeba kupować v1.39, są stabilne i łączą się z wszystkimi podzespołami, choć czasami sa kłopoty z 1.7 cdti. Wszystkie nowsze, tj 1.44 -1.47 są kłopotliwe.

Generalnie przypominam, że to wszystko lewizna i np na klubzafira.pl jest w ogóle zakaz poruszania tego tematu po przykrych doświadczeniach sprzed 2 lat
kaliope
Starszy klubowicz

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Poprzednia strona

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia