Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Części do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Dekoder wyposażenia po VIN - testy nowej wersji

Moderatorzy: piotii, miranda

Re: Dekoder wyposażenia po VIN - testy nowej wersji

Postprzez Kasia » 5 cze 2026, o 21:57

Rano działało w moim telefonie, po południu na kilku urządzeniach próby różnych bonów i wszędzie wyskakuje niepoprawny Vin. Czy to chwilowe?
Kasia
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTJ

Postprzez admin » wczoraj, o 08:46

Dekoder działa prawidłowo, choć czasem mogą występować krótkotrwałe spowolnienia lub trudności. Wynikają one m.in. z dużego obciążenia serwera czy wzmożonego ruchu (np. botów) - w takich sytuacjach zalecamy ponowienie próby po pewnym czasie.
Jeśli problem utrzymuje się dłużej, prosimy o przesłanie konkretnych numerów VIN - umożliwi nam to dokładną analizę i weryfikację usterki.
Zdarza się również, że problem ma bardzo prostą przyczynę — nieprawidłowo odczytany numer VIN (zamienione, błędne znaki). Z naszych statystyk wynika, że stanowi to istotny odsetek błędów dekodowania.
Warto również pamiętać, że dekoder został stworzony przede wszystkim z myślą o modelu Astra H. Dekodowanie innych modeli ma charakter bonusowy :)
admin
Administrator

Postprzez Kasia » wczoraj, o 11:25

Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź:) ja akurat miałam to szczęście że znalazło mi autko z vinu wczoraj rano, ale nawet sobie nie spisałam kodu lakieru, zapomniałam czy to ten bez spodu i wogole z radości byłam zakręcona. Popołudniu już nie udało się drugi raz. Pomyślałam że "obcym" pozwalacie na jednorazowe wejście i poprosiłam córkę żeby u siebie weszła na stronę. Teraz telefony, tablety, komputery a nawet telewizory są powiązane kontem to nie było sensu logować się kolejnym urządzeniem i koledzy (posiadacze opli albo dawnych dokumentów) też wieczorem chcieli mi pomóc ale udało się tylko jednemu. Ja nadal nie mogę sprawdzić a innym już gitary zawracać nie będę.
Jeśli ktoś ma możliwość to się uciesze jak będę miała rozkodowania rozpiskę. Mój Vin W0L0ZCF3541107220
A jeśli to dla Was nie problem to sprawdźcie dla mnie jeszcze moja stara Tiger czy u Was będzie szło, bo na jakimś innym portalu pokazało że to corsa była a jednak szło rejestrować to autko bez problemów i przeglądy przechodziła aż miło jej dane:
Model pojazdu: Tigra
Marka: OPEL
Nr VIN: W0L000075T4339732
Pojemność silnika: 1389 cm3
Rok produkcji: 1996
Pozdrawiam
Kasia
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DTJ

Postprzez admin » wczoraj, o 21:58

Sprawdź teraz, Twoja Vectra już się dekoduje. Faktycznie od kilku dni był problem. Dziękujemy za sygnał.
Co do Tigry, to niestety nie mamy jej w bazie. Nie ten rocznik.
Pozdrawiamy
admin
Administrator

Poprzednia strona

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia