Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Problem z prądem ?

Moderatorzy: piotii, miranda

Problem z prądem ?

Postprzez Motodawca88 » 19 paź 2012, o 19:12

Witam jestem uzytkownikiem Opla Astry H 1.9 cdti w wersji cosmo od tygodnia mam taki problem iz nie moge odpalic auta znaczy pali ale ciezko i z problemami po przekreceniu kluczyka slychac trach trach wyswietlacz robi sie w paski po czym z problemem pali rozrusznik jest w porzadku byl na sprawdzeniu ponoc jest problem iz dostaje za malo pradu prosze o pomoc koledzy co robic
Motodawca88
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Re: Problem z prądem ?

Postprzez radint » 20 paź 2012, o 17:02

Sprawdź klemy, w astrach bardzo często kruszą się kable zaciśnięte w klemie, miałem podobnie ale z ładowaniem, pomiar wskazywał na ledwo 12V, dałem do sprawdzenia alternator i okazało się, że sprawny, facet zapytał, a jakie auto, mówię Astra, to on zaraz sprawdź Pan klemy, a najlepiej zmień na nowe tradycyjne skręcane:) zmieniłem i po problemie. Daj znać czy faktycznie, to. Pozdrawiam
radint
Starszy klubowicz

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Postprzez Motodawca88 » 20 paź 2012, o 22:39

Problem byl nie z klemami lecz z akumulatorem na nowym nie ma zadnego problemu stary poprostu zdechl trzymal 7 V nie wiem dlaczego bo auto robi po 70 km dziennie i ladowanie wporzadku
Motodawca88
Nauka jazdy

Silnik: 1.9 CDTI Z19DT

Postprzez radint » 21 paź 2012, o 17:34

To w sumie masz szczęście, że przy takim napięciu kręcił, u mnie przy 11V, a po przekręceniu na zapłon miał 8,3V to nawet nie drgnął. Jednak trzeba zaczynać poszukiwania od niby najbanalniejszych elementów pojazdu:) Pozdrawiam i bezawaryjne eksploatacji życzę!
radint
Starszy klubowicz

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia