Witam. Mi też pojawił się błąd P017152 czyli uboga mieszanka i pali się cały czas i nie wiem za co się wziąć. Przyczyną ponoć może być nieszczelność dolotu lub wydechu, sonda lambda, czujnik przepływu powietrza, ciśnienie paliwa niewłaściwe, czujnik temp. silnika, pompa paliwowa, paliwo czy wtryskiwacze. Może być również uszkodzony i popękany wkład katalizatora i też sonda będzie dawała złe odczyty. Auto ma moc i nie szarpie. Wcześniej miałem wypadanie zapłonu, auto szarpało, mechanik mówił że to cewka to wymieniłem wraz ze świecami-nie pomogło. Myślałem, że kanały od EGRa są zapchane a okazało się że były czyste a nie było w ogóle tej blachy w środku kolektora, ktoś majstrował widocznie w dolocie i nie spodobało mu się że ta blacha rzęzi w środku to ja usunął. Taki stan był auta miesiąc po kupnie. Po wymianie kolektora problem ustąpił z wypadającym zapłonem ale auto szarpało dalej to wymieniłem EGR zaślepiłem go częściową zaślepką - tą z dziurami i wszystko wróciło do normy. Za jakiś czas wyskoczył błąd katalizatora- za mała sprawność, okazało się, że wkład był pęknięty to wymieniłem go z kolektorem bo jest zespolony, problem ustąpił. I teraz ta uboga mieszanka. Wspomnę, że auto bierze dość dużo oleju ok 1l/1000km. Pewnie do roboty pierścienie i uszczelniacze ech. Być może od tego był uszkodzony katalizator i problem powrócił pod innym numerem błędu.
P.S. Radzik coś wydumałeś odnośnie tego błędu?