Witam serdecznie.
Od 3 lat jestem posiadaczem Astry H 2006r. Z20lel w kombi.
Miałem kilka przygód na swojej drodze poprzez przerwane kable w drzwiach z tyłu po uszczelnienie silnika. Ze wszystkimi usterkami radziłem sobie na bieżąco, częściowo na własną rękę chyba, że rozchodziło się o grubsza mechanikę. Posiadam interfejs diagnostyczny od przyjaciół z dalekiego wschodu, który nie raz uratował mi tyłek, ale do rzeczy. Ostatnio miewam problem z centralnym zamkiem. Tzn. Auto po wsadzeniu kluczyka wyświetla na desce rozdzielczej informacje o jakimś błędzie nie zawsze kluczyk załapie zapłon( trzeba max 3 razy przekręcić) gdy już uda się to zrobić, po zgaszeniu auta i próbie zamknięcia nie działa zamykanie z pilota, po wejściu do środka i naciśnięciu przycisku na desce auto się zamyka. Żeby ponownie dało się auto zamknąć z kluczyka wystarczy 1sek restart na klemie akumulatora. Później sytuacja jak na początku. Czy ktoś z obecnych tu forumowiczów miał podobny przypadek ? W OpComie widnieją błędy takie jak:
-P1614_50 Wrong transponder Key (błąd chwilowy po skasowaniu znika na jakiś czas)
-P1616_00 CIM (Steering Column Module) Wrong Enviroment Identifier - błąd na czerwono występujący po każdym uruchomieniu auta.