Astra 3 forum Astra H forum

Opel Astra H forum

Przebieg Opel Astra 3 forum gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Cz�ści do Opla Astra H Profesjonalne odzyskiwanie danych

Astra Kombi, nie działa tylna lewa lampa oprócz kierunku

Moderatorzy: piotii, miranda

Astra Kombi, nie działa tylna lewa lampa oprócz kierunku

Postprzez radekwrc » 7 wrz 2025, o 21:34

Witam

Niedawno wymieniłem z tyłu z lewej strony żarówkę stopu/postoju i pojawiać się zaczął komunikat, że uszkodzona jest żarówka przeciwmgielna. Wymieniłem też, ale nic to nie dało, komunikat jest dalej a przeciwmgielne świeciło !. Czasami wyskakuje komunikat, że nie świeci postojowe z przodu też z lewej, co jest błędnym komunikatem bo działa. Dzisiaj postanowiłem ponownie sprawdzić co się dzieje, ten komunikat o przeciwmgielnym ciągle się pojawia. Ponowna wymiana żarówki i brak efektów i na dodatek cała lampa przestała działać oprócz kierunkowskazu. Nie ma stopu, światła, wstecznego i przeciwmgielnego. Ponownie rozebrałem, wszystko wygląda dobrze, kostka dociśnięta, zajrzałem do tej skrzynki z bezpiecznikami z tyłu tam jest kostka od lampy, wypiąłem i zgasła lampka od poświetlenia w bagażniku, wpiąłem i znowu się zapala, jednak lampa nie. Wymieniałem bezpiecznik z przodu f13, ni to nie dało. Teraz mam komunikat, że nie działa przeciwmgielne, postojowe, stopu itd. Nie wiem co jest źle, zacząłem sprawdzać całe zewnętrzne oświetlenie auta i wszystko działa oprócz przedniego lewego też światła mijania, ale nie zawsze bo raz nie świeci, a jak wyłączę światła i włączę to nagle świeci. Co jest grane? Nie ma w kabinie wilgoci ani w lampie.
radekwrc
Nauka jazdy

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Powrót do Karoseria, wnętrze, elektryka nadwozia