Jeśli nasila się wraz ze zwiększaniem prędkości nawiewu, to zapewne coś z łopatkami nawiewu, choć nie koniecznie one same są uszkodzone a coś mogło do nich wpaść (liść, łodyżka ?)
Jak to sprawdzić? Dodam, że dźwięk wydobywa się tak jakby w okolicy schowka po stronie pasażera i rzeczywiście nasila się wraz ze zwiększeniem prędkości nawiewu.
wydobywa się z tego rejonu, bo dokładnie tam jest "turbina" nawiewu. Opis jak się do nie dostać http://astra-3.pl/tips.php?id=8#up . Osobiście stawiałbym na jakieś syfy trące o łopatki, bo nie wiem co musiałby tam się dostać (i jakiego pecha byś musiał mieć), żeby rozwalić łopaty. No ... chyba, że zmęczenie materiału. Trza rozebrać to się obaczy
Możesz spróbować na maksymalnym biegu (nawiewu, nie silnika ) trochę go potrzymać, może zmieli syf i wypluje kratkami, nie będzie trzeba rozbierać czesci deski rodzielczej
Witam wszystkich Niedawno nabyłem używaną Astrę H, zauważyłem dziwny warkot z pod deski, który trwa kilka sekund i przestaje Wydaje mi się że to przepustnica od wentylacji, nie byłoby to dziwne gdyby był włączony zapłon, ale to dzieje się na postoju przy wyłączonym silniku i wyjętych kluczykach Gdzie szukać przyczyny samoczynnego załączania się przepustnicy wentylatora
Witam!!! To do trajkotania to radzil bym zdjac podszybie i tam zajrzec. Jedyne co moglo tam wpasc to polamana a raczej ukrecona klapka obiegu. Tak bylo u mnie Pozdrawiam