) na ok. 10 minut i po tym fakcie znowu odpala bez problemu. Jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyną proszę o pomoc.
 ) na ok. 10 minut i po tym fakcie znowu odpala bez problemu. Jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyną proszę o pomoc. 

|     | 
Moderator: piotii
sparspar napisał(a):Podstawa to sprawdz czy akumulator masz dobry? sprawdzałes jego napiecie? na zimnym silniku? i po przejazdzce
pozdrawiam

co do wyjaśnienia sytuacji z Corsą, winowajcą problemów z odpalaniem okazał się rozrusznik
 co do wyjaśnienia sytuacji z Corsą, winowajcą problemów z odpalaniem okazał się rozrusznik  , auto pali teraz bardzo dobrze, choć na ciepłym trzeba mimo wszystko delikatnie dłużej pokręcić takża nadal coś tam siedzi. A co do temperatury, ta magiczna puszka miała za zadanie zwiększyć dawkę rozruchową - przy odpalaniu pokazwyało temp -3 cieczy czyli komputer podawał większą dawkę, to o czym pisaliście na początku. Puszkę wywaliłem efekt jest taki, że auto pali znów lepiej. Także wciskanie kitu ze zwiększeniem dawki przy ciepłym silniku to przesada.
, auto pali teraz bardzo dobrze, choć na ciepłym trzeba mimo wszystko delikatnie dłużej pokręcić takża nadal coś tam siedzi. A co do temperatury, ta magiczna puszka miała za zadanie zwiększyć dawkę rozruchową - przy odpalaniu pokazwyało temp -3 cieczy czyli komputer podawał większą dawkę, to o czym pisaliście na początku. Puszkę wywaliłem efekt jest taki, że auto pali znów lepiej. Także wciskanie kitu ze zwiększeniem dawki przy ciepłym silniku to przesada.
 , itd.
, itd.
 dopiero zczaiłem że przecież te kontrolki nie powinny gasnąć do startu silnika.
  dopiero zczaiłem że przecież te kontrolki nie powinny gasnąć do startu silnika. 
Powrót do Napęd, silniki diesla
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości